Este mai greu ca o fata sa reuseasca in domeniul tehnic, iar limitele vin din mintea noastra, a afirmat pentru wall-street.ro, Monica Ene Pietrosanu, directorul general al centrului de cercetare si dezvoltare software al gigantului american Intel (IRDSC).

„Eu m-am lovit prima data de aceasta preconceptie in SUA, unde se considera ca este foarte greu sa reusesti ca femeie in tehnologie. Romania are insa un avantaj, pentru ca in comunism, o cultura in care si femeia si barbatul au mers la serviciu si a fost egalitate nu a fost creata aceasta perceptie, dar, de la un anumit nivel in sus, poate fi un prag. Si, de multe ori, cred ca baietii au mai multa incredere in ei decat fetele. Mai ales in zona tehnica, iar legat de management...da, sunt foarte multe sedinte in care esti singura femeie din sala”, mai spune managerul IRDSC.

Centrul de cercetare si dezvoltare Intel din Romania are in jur de 100 de angajati, dintre care 15 sunt femei. Per total, Intel are in Romania aproximativ 380 de angajati, insa cu tot cu cei care lucreaza in departamentul de marketing si vanzari al producatorului si pentru Wind River si Telmap, companii detinute de Intel.

„Eu ma straduiesc sa incurajez si alte fete sa mearga pe calea aceasta, pentru ca este un domeniu in care nu sunt foarte multe fete si as vrea sa fie. Si cred ca tine de incredere. Cand eram in ultimul an de facultate, cineva mi-a zis este un domeniu cu putine fete, dar cele care sunt foarte bune reusesc si sunt sustinute sa mearga inainte. Dar cred ca este mai greu ca o fata sa reuseasca si cred ca limitele vin din mintea noastra”, explica oficialul Intel.

Citeste intregul articol:

Pranz cu sefa centrului software Intel: de ce s-a intors dupa 8 ani din America si ce inseamna sa fii femeie intr-un domeniu tehnic


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si