Coreea de Sud este printre statele preocupate de identificarea si tratarea dependentei de internet si jocuri video. Dupa ce a investit intr-una din cele mai rapide conexiuni de internet broadband din lume, guvernul sud-coreean cheltuie enorm pentru rezolvarea problemelor de sanatate ale populatiei rezultate tocmai din atasamentul fata de lumea virtuala.

Aproximativ opt la suta din populatia sud-coreean, cu varste cuprinse intre noua si 39 de ani, sufera de dependenta fata de jocurile TV si online. Intr-o tara in care Starcraft-ul a fost dus la rang de sport national, aceasta poate fi o problema grava, scrie CNN Wire.

Coreenii au ajuns la concluzia ca tratarea dependentei nou aparute, presupune, printre altele, tehnici imprumutate din consilierea alcoolismului.

Astfel, au fost identificate principalele 5 semne ale dependentei de jocuri:

1. Program anormal de odihna. Cand o persoana se joaca pe tot cuprinsul noptii si doarme in timpul zilei, abandonandu-si „bioritmul obisnuit”.

2. Intreruperea activitatilor obisnuite. Presupusul dependent nu mai merge la job sau la scoala pentru a ramane concentrat asupra mediului virtual.

3. Nevoia de a te juca din ce in ce mai mult pentru obtinerea aceleiasi placeri – fiind clasicul semn al dependentelor.

4. Irascibilitate – in cazul in care gamer-ul e privat timp indelungat de „drogul” sau.

5. Dorinta sau chiar o asa-zisa nevoie de intoarcere cat mai rapida la joc.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Coreenii vor sa constuiasca autostrazi si spitale in Romania