Deutsche Telekom a facut o oferta pentru preluarea operatorului de cablu PrimaCom Berlin, care ar putea costa peste 250 milioane euro, grupul german de telecomunicatii revenind la cablu la aproape zece ani dupa ce a renuntat la astfel de operatiuni, au declarat pentru Bloomberg surse din piata.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor la licitatia pentru PrimaCom a fost saptamana trecuta, dupa ce investitorii interesati au putut consulta situatia financiara a companiei, au afirmat surse apropiate situatiei. Actionarii operatorului de cablu ar putea obtine peste 250 milioane euro, printre ofertanti numarandu-se, pe langa Deutsche Telekom, si fondul de capital privat Star Capital Partners, au adaugat sursele citate.

Piata germana de cablu TV a devenit scena unor achizitii tot mai dese, odata ce companiile de profil s-au extins in zona serviciilor de telefonie, internet si televiziune cu plata, intrand in concurenta cu operatorii de telecomunicatii.

Grupul american Liberty Global, controlat de miliardarul John Malone, care detine si operatorul european UPC, a cumparat in ultimii trei ani doua companii germane de cablu - Unitymedia in 2009, respectiv Kabel Baden-Wuerttemberg in 2011.

Contactat de Bloomberg, un reprezentant al Deutsche Telekom a refuzat sa comenteze informatiile. Purtatorul de cuvant al PrimaCom, companie cu sediul in Leipzig, nu a putut fi contactat.

Piata de cablu TV din Germania are cel mai bun potential de crestere din Europa de Vest, deoarece penetrarea serviciilor digitale si de televiziune cu plata este mai redusa decat pe alte piete, potrivit companiei de cercetare IHS Screen Digest.

PrimaCom are aproximativ un milion de clienti, majoritatea in estul Germaniei, si a fost preluata anul trecut de creditori dupa ce fosta companie-mama a dat faliment, in 2010. Printre creditori se numara ING Groep NV, Tennenbaum Capital Partners, Alcentra si Avenue Capital.

Deutsche Telekom este cel mai mare actionar al grupului elen de telecomunicatii OTE si detine de facto controlul asupra companiei. Grupul OTE este prezent si in Romania, prin Romtelecom, Cosmote Romania si Germanos.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Telekom ia in calcul plecarea din Romania. Ce se intampla cu abonatii