Viitoarea generatie de iPhone va aduce cateva schimbari radicale si totodata va marca finalul relatiei Apple-Google. Produsele acesteia din urma vor disparea si vor fi inlocuite de variante ale Apple, in timp ce design-ul hardware se va schimba si imbunatati, scrie PCWorld.com.
Cel mai recent beta al iOS 6 ofera indicatii mai clare despre serviciile Google la care Apple renunta. Pana cand noul iPhone va fi anuntat pe 12 septembrie, iata cateva schimbari.

Adio Google Maps


Apple a cumparat cateva companii de harti pentru a realiza propriul produs, inlocuind astfel Google Maps. Principala diferenta intre produsul Apple si cel al Google este ca primul foloseste rezolutie vectoriala in timp ce varianta Google foloseste layere pentru fiecare nivel de zoom. Avantajul solutiei Apple este ca nu trebuie sa astepti pentru ca imaginea sa se incarce pe masura ce apropii intrucat hartile sunt randate in timp real pe telefon.

Ca si Google Maps pentru Android, Apple introduce in versiunea 6 a sistemului de operare cladiri 3D si navigatie prin voce. Varianta Apple nu va include insa Street View.

Sayonara YouTube


Apple a confirmat ca din urmatoarea versiune a sistemului de operare va lipsi YouTube. Aplicatia preinstalata a canalului video a figurat dintotdeauna in terminalele mobile Apple, din 2007 pana in prezent.

Cu toate acestea Google a declarat ca dezvolta propria aplicatie YouTube pentru iOS, urmand sa fie disponibila in App Store in viitor. In cadrul aplicatiei, Google va avea posibilitatea sa integreze si publicitate – care nu este prezenta in varianta preinstalata a Apple.

Lipsa aplicatiei va obliga insa utilizatorii sa vada clipuri direct din browserul Safari.

Adieu conector cu 30 de pini


Urmatoarea generatie de iPhone ar putea avea un conector de doar 19 pini, schimbare care ar putea “da peste cap” vanzarile de accesorii Apple. Conectorul de 30 de pini era disponibil inca de la primele generatii de iPod-uri insa Apple are nevoie de un conector mai mic pentru a putea face iPhone-ul mai subtire si pentru a incorpora radio 4G.

Apple ar putea introduce un adaptor care sa faca compatibil noul conector cu cel vechi.

Arrividerci microSIM


Alta schimbare realizata pentru a micsora marimea noului iPhone este un SIM card de mai mici dimensiuni, conform unor surse din piata. Mai mic inseamna nanoSIM, dispozitive mai mici cu 40% decat cardurile microSIM incluse in iPhone 4. Acest standard nu va afecta in niciun fel performantele device-ului.

Desi schimbarea cardului ar putea face o diferenta in ceea ce priveste design-ul telefonului, pentru utilizatori nu va fi vizibila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri