Producatorul taiwanez de telefoane mobile BenQ a raportat pentru primul trimestru al acestui an pierderi nete ca urmare a procesului de restructurare prin care a trecut compania, informeaza BBCNews.
BenQ a cumparat in luna iunie divizia de telefoane mobile a Siemens pentru 350 de milioane de euro, valoare a tranzactiei, incredibil de mica pentru profitabila industrie a telefoniei mobile. Grupul german generase in ultimul an dinaintea preluarii afacerii germane pierderi de peste 500 de milioane de euro.

Astfel, cel mai mare producator taiwanez de telefoane mobile a inregistrat in Q1 pierderi nete de 5 miliarde de dolari taiwanezi ( 155 milioane de dolari), fata de un profit net de 300 milioane de dolari taiwanezi cat se raportase in primele trei luni ale lui 2005.

Aceasta pierdere este peste nivelul asteptarilor venite din partea analistilor. Totusi, oficialii companiei se asteapta ca veniturile din cel de-al doilea trimestru sa fie cu 30% mai mari fata de cele din Q1.

Grupul taiwanez BenQ este format la ora actuala din zece companii care opereaza independent.

BenQ are o prezenta tot mai activa pe piata autohtona, preconizand pentru anul acesta o cifra de afaceri de 16,4 milioane de euro in Romnia.

Mai mult, oficialii BenQ au insistat pe faptul ca piata autohtona este foarte importanta in ceea ce priveste planul de extindere al companiei. "In urmatoarele 6-12 luni, o delegatie va veni in Romania pentru a prospecta piata pentru a incepe si productia aici. Piata de aici este foarte atractiva pentru noi, " a declarat de curand pentru Wall-Street Michael Borze, director pentru Europa de Est al companiei.
.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri