Google vrea sa reduca numarul angajatilor Motorola Mobility Holdings cu 4.000 de posturi, reprezentand aproximativ 20% din personalul producatorului de smartphone-uri si tablete, a declarat pentru Bloomberg o sursa apropiata situatiei.
Google a cumparat in acest an Motorola Mobility, pentru 12,5 miliarde de dolari, unii analisti speculand ca motivatia companiei a fost portofoliul urias de patente si brevete detinut de producatorul de smartphone-uri si tablete.

Doua treimi din concedieri vor avea loc in afara Statelor Unite, scrie Mediafax.

Google vrea sa inchida totodata aproximativ o treime din operatiunile Motorola.

Compania va implementa schimbarile in urmatoarele saptamani si si-a informat duminica angajatii privind concedierile.

"Motorola ii va ajuta sa treaca peste aceasta tranzitie dificila si va oferi pachete compensatorii generoase, precum si servicii de reincadrare pentru a-i ajuta sa gaseasca noi locuri de munca", se arata intr-un comunicat al Motorola Mobility, care nu precizeaza numarul angajatilor care vor fi concediati.

Directorul general al Google, Larry Page, care a preluat functia anul trecut, poarta o campanie de eficientizare a companiei, inaintand treptat spre piata hardware.

Google a reorganizat si managementul Motorola Mobility, concediind 40% dintre vicepresedintii companiei, a mai afirmat sursa citata.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri