Endava, una dintre principalele companii de servicii IT prezente pe plan local, cu circa 600 de angajati in centrele de dezvoltare din Cluj-Napoca, Iasi si Bucuresti, a achizitionat Testing4Finance Limited, o companie britanica specializata in servicii de testare software pentru institutii financiare.
Noua achizitie strategica va permite Endava cresterea ponderii serviciilor de testare software in totalul afacerilor companiei.

“Achizitia Testing4Finance aduce noi oportunitati prin cresterea capabilitatilor de testare si prin majorarea portofoliului de clienti cu nume mari din industria bancara si alte institutii financiare. Unul dintre obiectivele noastre strategice este de a deveni un furnizor preferat pentru testarea de solutii software din sectorul financiar si astfel sa reusim sa majoram pondea serviciilor de testare in totalul cifrei de afaceri. Avem increderea ca exista un potential considerabil pe zona aceasta prin concentrarea eforturilor de vanzare a serviciilor de testare care sa raspunda cerintelor specifice ale clientilor”, a declarat John Cotterell (foto), Chief Executive Endava.

Testing4Finance este unul dintre liderii de pe piata britanica de servicii de testare a solutiilor software destinate industriei financiare.

Achizitia reprezinta, de asemenea, o oportunitate si pentru echipa Endava, care se poate implica in mai multe proiecte de testare, atat pentru aplicatiile software dezvoltate in cadrul companiei, dar si pentru alte sisteme dezvoltate de companii terte.

Endava a anuntat, recent, si achizitia unei companii IT din Bucuresti si extinderea biroului din Capitala, intentionand sa ajunga la 1.600 de angajati la nivel de grup in urmatorii doi ani.

In urma cu o luna, Endava a mai achizitionat o companie de IT din Bucuresti pentru a-si extinde operatiunile din Capitala, crescand numarul angajatilor la peste 320. -

Furnizorul de servicii IT a fost infiintat in anul 2000, iar in prezent are opt sedii, in Marea Britanie, Statele Unite, Romania si Republica Moldova.

Pe piata locala, compania este unul dintre principalii furnizori de servicii de outsoucing IT, livrand solutii de business si servicii informatice in special pentru organizatii mari din Marea Britanie si Statele Unite. Printre clientii Endava se numara companii precum IMG Worldwide, UBS, Cadbury, Banca Transilvania, BancPost, AVIVA, Aegon Life si BRD Fond de Pensii.

Cu rate anuale de crestere de 25%, Endava a avut o evolutie constanta in ultimii ani, atingand un venit anual de 29,2 milioane de lire sterline/34 milioane de euro, cresterea rapida si succesul grupului Endava datorandu-se capabilitatilor de care beneficiaza in aceasta regiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri