Prima generatie de telefoane inteligente Lumia ale producatorului finlandez Nokia este unul din singurele dispozitive care nu s-a apropiat deloc de designul si functionalitatea smartphone-urilor Apple, este concluzia unuia din avocatii gigantului IT american, noteaza publicatia BGR, care citeaza SeattleTimes.com.
Desi nu a fost una din seriile bine vandute ale Nokia, Lumia este unul din modelele care nu a copiat iPhone-ul in niciun fel.

Harold McElhinny, avocatul Apple prezent in sala de judecata in procesul pentru brevete contra Samsung, a tinut un smartphone Lumia in mana pentru a demonstra ca “nu toate smartphone-urile trebuie sa semene cu un iPhone”.

“Este extrem de neplacut pentru Apple ca telefoane de succes ale momentului precum Samsung Galaxy S3 sa semene atat de bine cu un iPhone”, au precizat reprezentatii legali ai Apple.

In acest mod, avocatii Apple au transmis rivalilor de la Samsung ca exista posibilitatea de a face un model original de smartphone si ca ar trebui sa dea dovada de mai multa creativitate cand aleg sa dezvolte propriile modele.

Mai mult decat atat, avocatii Apple sustin ca Samsung a facut in numai trei luni un smartphone in care compania americana a investit patru ani de cercetare si dezvoltare.

Foto: captura Flickr
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri