HP a anuntat 17 noi clienti pentru linia de servere HP Integrity, pe pietele emergente din Brazilia, Rusia, India si China (BRIC).
Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, noii clienti au contribuit la triplarea veniturilor inregistrate de HP pe segmentul serverelor Integrity din asa-numitele tari BRIC.

Potrivit estimarilor companiei de analiza IDC, cheltuielile totale pentru IT din tarile BRIC vor inregistra o rata anuala compusa de crestere de 13,9 procente si vor ajunge la peste 100 de miliarde de dolari pana in 2009 ). HP intentioneaza sa-si intensifice eforturile in aceste tari, avand in vedere aceasta viitoare crestere a cheltuielilor pentru IT.

Clientii de pe pietele emergente construiesc infrastructuri IT de la zero, nu doar le actualizeaza sau le inlocuiesc pe cele vechi, iar serverele HP Integrity constituie pilonii acestor centre de date de noua generatie, spune Rich Marcello, prim vicepresedinte si director general al diviziei Business Critical Servers din cadrul HP.

Clientii aleg serverele Integrity pentru ca inovatiile ce stau la baza unor facilitati precum capacitate flexibila, disponibilitate securizata si gestiune simplificata, asigura o recuperare superioara a investitiilor comparativ cu ofertele concurentei.

Bharat Forge Limited of India, cel mai mare combinat de prelucrare a metalelor din lume, a apelat la HP pentru a face fata provocarilor asociate cu cresterea extrem de accelerata a afacerilor sale. Compania foloseste servere HP Integrity cu HP-UX 11i si matrice HP StorageWorks folosind un sistem SAP pentru planificarea productiei, vanzari, gestiunea materialelor si a proceselor de productie.

HP a sustinut extinderea afacerilor noastre, ajuntandu-ne in acelasi timp sa reducem costurile anuale cu cel putin 30 pana la 40 de procente, datorita scalabilitatii superioare a sistemului, spune Yogesh Zope, vicepresedinte al departamentului IT Services din cadrul Bharat Forge Limited. Prezenta pe piata indiana i-a imbunatatit companiei HP capacitatea de a-si folosi expertiza in productie la toate nivelele activitatii noastre.

Printre clientii HP Integrity din India se mai afla: Astra Motor III (ASMO III, productie de automobile/lant de aprovizionare), ITC Ltd. (produse de consum) si Tata Teleservices (telecomunicatii).

Printre noii clienti HP din Rusia se numara: Avtovaz (productie de automobile) si Administratia Financiara a orasului St. Petersburg, care a ales HP pentru cresterea eficientei alocarii bugetelor, utilizarii activelor si distribuirii garantiilor, cat si pentru imbunatatirea fiabilitatii si scalabilitatii aplicatiilor financiare specifice. HP a contribuit la consolidarea centrului de date si a permis alocarea flexibila a resurselor printr-o arhitectura Adaptive Enterprise si o configuratie toleranta la erori.

Am dorit sa ne modernizam infrastructura informatica pentru a ne adapta mai bine schimbarilor rapide din economia rusa, iar HP ne-a recomandat consolidarea si virtualizarea centrului de date, spune Tatyana Sergeeva, director adjunct al departamentului de administrare a automatizarii informatiilor din cadrul Administratiei Financiare a orasului St. Petersburg. De cand am ales serverele standardizate HP Integrity, investitiile noastre sunt in siguranta.

In Brazilia si China HP a castigat urmatorii clienti: Seara Alimentos S.A. (productie/procesare alimente),Tribunal Superior Eleitoral (sectorul public/alegeri), China Pan Steel Group (productie), Industrial and Commercial Bank of China (servicii financiare), Tsingua University, CIECC (suport informatic pentru Ministerul Comertului), Second Affiliated Hospital of Dalian Medical University, Hunan Labor & Social Security Department, Guangxi Post (servicii postale) si Huazhong University of Science & Technology.

Tendintele manifestate pe pietele regionale contribuie la cresterea HP
64% din veniturile obtinute de HP in primul trimestru al anului 2006 provin din afara Statelor Unite. in tarile BRIC, clientii solicita prezenta regionala a furnizorilor si capabilitati locale, cum sunt centrele de proiectare si de solutii, centrele autorizate de instruire si centrele de cercetare si dezvoltare. HP a raspuns acestor solicitari prin deschiderea unor noi centre: Linux Expertise Center din Bangalore, India si noul centru de cercetare si dezvoltare HP Labs din Beijing.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri