Vanzarile de tablete din Romania vor trece anul acesta de 150.000 de unitati, a afirmat pentru wall-street.ro, Alexandru Costache, manager de produs in cadrul diviziei de telecom a producatorului Samsung Electronics Romania.

Piata de tablete era evaluata anul trecut la circa 30-40.000 de unitati.

„Pentru primul semestru al acestui an, estimam ca s-au vandut peste 55.000 de unitati. In acest context, Samsung a avut o crestere constanta pe segmentele de interes”, a mai spus managerul.

El nu a oferit detalii despre cota de piata pe care a avut-o Samsung in primul semestru din acest an si nici despre cea la care ar putea ajunge pana la finalul lui 2012.

Compania a lansat in aceasta saptamana in Romania tableta Samsung Galaxy Note 10.1, aceasta avand un pret de 2.729 de lei la magazinul Samsung din centrul comercial Baneasa.

Tableta poate fi cumparata de la toate magazinele partenere Samsung. De exemplu, la Emag, cel mai mare retailer online de pe piata locala, Samsung Galaxy Note 10.1 costa 2.299 (versiunea fara 3G) si 2.729 de lei (modelul cu 3G).

In ceea ce priveste preturile la care dispozitivul ar putea fi pus in vanzare de catre operatorii de telecom, Costache a afirmat ca „pretul ramane la latitudinea acestora, in functie de ofertele pe care le formuleaza”

„Estimam ca in materie de vanzari, Galaxy Note 10.1 va depasi succesul lui Galaxy Note, lansat anul trecut, stabilind o pozitie solida pentru familia Galaxy Note in piata”, a adaugat Alexandru Costache.

Cei mai mari jucatori pe piata locala de tablete sunt iPad (Apple) si Samsung, insa tabletele romanesti produse de Televoice (Evolio), Allview si E-Boda, atrag tot mai multi clienti datorita preturilor mici practicate. In general tabletele romanesti costa in jur de 600-1.000 de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri