Un roman care si-a manifestat nemultumirea fata de practicile eBay a fost condamnat la cinci luni de inchisoare, de o instanta din Statele Unite, pentru amenintarea unor membri ai conducerii companiei de vanzari online, informeaza publicatia The Inquirer online.

In acelasi timp, romanul pe nume Florin Horicianu, naturalizat in Statele Unite, a fost obligat de instanta sa stea departe atat de angajatii eBay cat si sa nu participe la evenimente organizate de compania americana.

Romanul a pledat vinovat

Horicianu s-a recunoscut vinovat de doua infractiuni de transmitere de amenintari prin email catre Meg Whitman (foto) si Pierre Omidyar, sefa si fondatorul companiei si, respectiv, presedintele acesteia.

In acele mesaje, romanul ameninta ca ii va urmari si ii va rani pe cei doi si pe familiile lor.

Totodata, Horicianu sustinea ca a cheltuit mii de dolari ca sa ajunga in Romania pentru a organiza cursuri pentru a instrui consumatorii cum sa comande si sa liciteze pentru articole pe eBay.

In acest sens, eBay platea membrilor pana la 45 de dolari pentru fiecare recrutat, in cadrul unui program de afiliere, iar romanul solicita ca trebuie sa primeasca 27.000 de dolari pentru activitatile pe care le-a prestat.

Gigantul comertului online a dat publicitatii rezultatele financiare pentru primul trimestru. Astfel, compania eBay a raportat un profit net de 248,3 milioane de dolari, in scadere cu 3 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand obtinuse un castig net de 256,3 milioane de dolari.

Mai exista si alte precedente - cea mai mare amenda data vreodata in Statele Unite platita de un roman

La inceputul acestui an, brokerul american de origine romana Daniel Calugar va plati o amenda record in valoare de 153 de milioane de dolari (126,3 mil. de euro) ca urmare a efectuarii in mod inadecvat a tranzactiilor bursiere.

Astfel, romanul a continuat sa tranzactioneze actiuni chiar si dupa inchiderea bursei. Conform oficialilor bursei din Las Vegas, aceasta penalitate reprezinta cea mai mare amenda individuala data vreodata pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri