Grupul elen OTE, prezent si in Romania, se asteapta sa obtina circa 1 miliard de euro in urmatoarele luni din vanzarea diviziilor Globul din Bulgaria si Hellas Sat din Grecia, potrivit portalului Euro2day, citat de Bloomberg si preluat de Mediafax.

OTE anticipeaza ca divizia de telefonie mobila Globul va aduce fonduri de aproximativ 800 miliarde de euro, iar operatiunile de transmisie prin satelit Hellas Sat inca 150 de milioane de euro. Fondurile obtinute vor asigura o parte din lichiditatea necesara operatorului telecom pentru refinantarea datoriei in anii urmatori, scrie Euro2day.

Divizia Globul a fost scoasa la vanzare in iunie, iar OTE a afirmat la momentul respectiv ca analizeaza inclusiv vanzarea retailerului de electronice Germanos Telecom Bulgaria.

Globul este al doilea mare furnizor de servicii wireless din Bulgaria, cu 4,3 milioane de abonati la sfarsitul anului trecut, in urma M-Tel, divizie a Telekom Austria.

OTE are scadente in septembrie un imprumut de 445 milioane de euro si o linie de finantare de 312 milioane de euro, potrivit site-ului companiei, citat de Bloomberg.

De asemenea, OTE a accesat integral o linie de finantare de 900 de milioane de euro si are scadente in 2013 obligatiuni in valoare de 1,24 miliarde de euro.

Directorul financiar al Deutsche Telekom, Timotheus Hoettges, a declarat, in mai, ca refinantarea datoriei OTE este asigurata pana in 2013. Deutsche Telekom este cel mai mare actionar al OTE, cu o participatie de 40%.

OTE controleaza in Romania Romtelecom si subsidiarele locale ale operatorului de telecomunicatii mobile Cosmote si retailerului Germanos.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Munca de acasa, aproape inexistenta. Romania, la finalul clasamentului european
Setari Cookie-uri