In primele trei luni ale anului fiscal curent (ce coincide cu anul calendaristic), grupul S&T a raportat venituri ce totalizeaza 101,1 milioane EUR, in crestere cu 71% fata de perioada similara a anului trecut (59,2 milioane EUR).

Imbunatatire semnificativa a profitului

Fata de primele trei luni din 2005, cand s-a consemnat valoarea de 2,5 milioane EUR, profitul operational inainte de deducerea dobanzilor si a taxelor (EBIT) a crescut in Q1 2006 cu 25%, atingand 3,1 milioane EUR. Aceasta valoare este cu atat mai remarcabila daca tinem cont de faptul ca ea include costurile aferente integrarii companiilor achizitionate in 2005, iar cifrele pentru Q1 2005 luau in calcul si alte venituri operationale. Valorile specificate pentru vanzari si profit includ acum performantele companiilor achizitionate in 2005.

„Am reusit sa completam portofoliul S&T prin achizitionarea celor mai potrivite companii din punct de vedere strategic si am reusit sa le integram rapid in Grup. Spre exemplificare, cei 400 de specialisti SAP/ERP care fac parte din echipa S&T au permis dublarea cifrei de afaceri generata de solutiile SAP. Pentru acest trimestru, S&T a obtinut o rata de crestere de 70% in zona solutiilor si serviciilor,” a declarat Christian Rosner, CEO al S&T AG.

Previziuni

Este de asteptat ca piata IT sa capete un nou impuls odata cu cel de-al doilea val de extindere a Uniunii Europene si cu accelerarea ritmului de crestere in Rusia si Ucraina. Continua sa existe o cerere enorma de servicii si solutii in regiunea Europei Centrale si de Est.

S&T isi va continua strategia de crestere prin masuri ce vizeaza expansiunea grupului si integrarea minutios planificata a companiilor achizitionate. Cresterea in conditii de profitabilitate va ramane principala prioritate a Grupului. Pentru 2006, echipa de conducere si-a asumat ca obiectiv un volum de vanzari de peste 400 milioane EUR in conditiile unui EBIT de peste 10 milioane EUR.