Apple a castigat preliminar un litigiu declansat de Samsung la Comisia pentru Comert International din SUA, in legatura cu tehnologia patentata folosita la producerea iPhone si iPad, aceasta fiind a doua victorie juridica obtinuta de compania americana intr-o luna impotriva sud-coreenilor, potrivit Mediafax.
Judecatorul care a analizat cazul a decis ca Apple nu a incalcat patentele Samsung, concluzia sa urmand sa fie evaluata de plenul Comisiei, care are dreptul sa blocheze importurile de produse care incalca pantetele americane, transmite Bloomberg.

Decizia vine dupa ce un juriu federal din San Jose, California, a stabilit in august ca Apple sa primeasca despagubiri de un miliard de dolari de la Samsung, care a copiat aspectul si functii ale iPhone.

Judecatorul a spus ca Apple nu a incalcat niciunul din cele patru patente incluse in reclamatia Samsung.

Reprezentantii Samsung spera sa obtina castig de cauza in plenul Comisiei, in timp ce cei ai Apple au refuzat sa comenteze.
Apple a facut la randul sau o reclamatie la Comisia pentru Comert International impotriva Samsung, iar judecatorul acelui caz va anunta o decizie pe 19 octombrie.

Cele doua companii sunt implicate in peste 30 de procese, in tari de pe patru continente.

iPhone a generat vanzari de 16,2 miliarde de dolari in trimestrul incheiat pe 30 iunie, reprezentand circa 46% din veniturile totale ale Apple. Compania a lansat pe 12 septembrie versiunea iPhone 5, cu un ecran mai mare, un cip mai rapid si acces mai bun la retelele wireless. Telefonul este asamblat in China de Foxconn Technology.

Tableta iPad a adus venituri de 9,2 miliarde de dolari, iar iPod de un miliard de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri