Steve Ballmer, CEO Microsoft, este convins ca Windows 8 va fi un succes, nu pare prea impresionat de Kindle Fire al Amazon si se asteapta ca Microsoft sa depaseasca nivelul de producator software si sa devina, in cativa ani, in special companie de “device-uri si servicii”, scrie NbcNews.com.
Acestea sunt cateva idei principale extrase dintr-un interviu oferit de seful Microsoft. Intrebat ce va face daca Windows 8 nu va fi un succes, Ballmer a spus ca nu se indoieste ca sistemul de operare nu va fi un succes. “Nu sunt platit pentru a avea indoieli”, a spus el.

Era de asteptat ca Ballmer sa adopte un ton convingator in public insa seful Microsoft pare sa ignore posibilele probleme ale sistemului de operare pe desktop-uri, unde experienta ar putea starni confuzii.

Vorbind de tabletele de 7 inci, la preturi mai mici, CEO-ul Microsoft a intrebat, retoric, daca cineva ar folosi Kindle Fire pentru a-si face temele. “Raspunsul este nu; nu ai face-o niciodta. Nu este un produs destul de bun. Dar asta nu inseamna ca nu ai putea citi o carte pe el”.

Microsoft este prezent pe piata tabletelor de mai bine de 10 ani, si Amazon a reusit in scurt timp sa “muste” din cota de piata a producatorilor de tablete.

Totodata, seful Microsoft a subliniat ca in urmatorii 5-10 ani compania va trece de la statutul de producator software la cel de “servicii si device-uri”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri