Conducerea companiei Posta Romana si cea a operatorului national postal din Belgia se vor intalni in perioada urmatoare pentru a discuta despre proiectul Guvernului roman de atragere a unui investitor strain, a declarat premierul Victor Ponta, conform Mediafax.
Premierul s-a aflat, luni, intr-o vizita oficiala la Bruxelles, unde s-a intalnit si cu omologul sau belgian,, Elio Di Rupo, pentru discutii privind proiectul de colaborare intre Posta Romana si operatorul national de posta din Belgia.

Ponta a aratat ca acest proiect a fost blocat in 2010, deoarece interesul fostului guvern era pastrarea Postei Romane pentru avantaje directe din exploatare, precum "fraude foarte mari si procese pierdute cu avocati agreati".

Un document guvernamental prezentat in toamna anului trecut releva intentia statului de a-si reduce participatia la Posta Romana pana la 51% din titluri si de a gasi un investitor strategic care sa preia cel putin 20% din actiuni, in urma unei majorari a capitalului social.

Fondul Proprietatea si-ar putea reduce cota de participare la Posta Romana la 15% daca nu va participa la majorarea capitalului.

Reprezentanti ai operatorilor nationali postali din Austria, Belgia, Germania, Italia, Marea Britanie si Suedia si-au manifestat interesul pentru intrarea in actionariatul Postei Romane.

In septembrie 2011, prim-ministrul belgian de atunci, Yves Leterme, i-a transmis premierului Emil Boc, intr-o intrevedere la Bucuresti, ca Bpost, compania nationala de posta din Belgia, vrea sa devina actionar minoritar la Posta Romana, potrivit unor surse oficiale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri