Unul dintre cele mai utilizate servicii disponibile pe iPhone, Apple maps, a devenit victimaunui conflict al companiei cu Google pe piata de telefonie mobila, scrie Mediafax care citeaza Bloomberg.

Noua aplicatie de harti a Apple care va fi disponibila in aceasta saptamana pe piata impreuna cu iPhone 5 a fost criticata de analisti, pentru ca nu ofera informatii referitoare la transporturile publice si uneori da instructiuni confuze utilizatorilor.

"Apple considera ca poate oferi clientilor servicii mai bune decat Google. Dar, pe termen scurt, Google are o aplicatie de harti mai buna, iar detinatorii de iPhone vor avea de suferit", a declarat Sarah Rotman Epps, analist la Forrester Research.

Reprezentantii Apple, care descriu serviciul de harti ca o schimbare fundamentala a iPhone 5, au construit aplicatia de navigare in plin razboi cu Google, care a oferit companiei aplicatia Google Maps de la introducerea iPhone in 2007.

Apple a construit o aplicatie inlocuitoare pentru ca a vrut sa restranga relatiile cu Google si nu din cauza unor deficiente ale produsului, au spus doua surse apropiate situatiei.

Rivalitatea Apple cu Google s-a nascut dupa ce proprietarul celui mai mare motor de cautare pe Internet la nivel mondial a dezvoltat sistemul de operare Android, instalat pe produse ale unor companii concurente precum Samsung Electronics si HTC, care rivalizeaza cu iPhone.

Android este in prezent cel mai popular soft pentru aparatele smartphone.

Odata cu escaladarea concurentei, presedintele Google, Eric Schmidt, s-a retras din boardul Apple in 2009.

Sursa foto: Apple


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Poștașii nu vor mai livra pensiile si alocațiile cetățenilor cu coronavirus
Setari Cookie-uri