Un hacker american sustine ca a reusit sa modifice fisierele originale ale sistemului de operare iOS 6 instalat pe iPhone 5, pentru a putea folosi aplicatii terte, in nici 24 de ore de la lansarea smartphone-ului vineri, potrivit unor imagini postate de hacker pe Twitter, scrie AllThingsDigital, preluat de Mediafax.

Modificarea fisierelor sistemului iOS astfel incat utilizatorul sa poata instala aplicatii din alte surse decat App Store al Apple, pe canale neoficiale precum Cydia, se numeste "jailbreaking".

"Am inceput sa lucrez (la sistemul de operare, n.r.) in ziua de dinaintea lansarii iPhone 5 si am reusit jailbreak-ul iOS 6 pe iPhone 4S in cateva ore. Dupa ce am pus mana pe un iPhone 5 a fost chiar si mai usor. A fost nevoie de numai jumatate de ora", a afirmat hackerul Grant Paul intr-un email pentru AllTHingsDigital.

Paul pare sa fi instalat aplicatia open-source Cydia pe noul iPhone, conform celor doua imagini postate pe contul sau de Twitter. Cydia este cea mai populara aplicatie folosita de posesorii de smartphone-uri Apple care recurg la jailbreak, fiind in esenta un portal prin care posesorii de iPhone-uri modificate pot descoperi aplicatii neoficiale.

Jailbreaking nu este necesar pentru multe din telefoanele care ruleaza sistemul de operare Android, al Google, intrucat soft-ul permite in general descarcarea si instalarea de aplicatii care nu provin din Google Play. Exceptie fac cazurile in care operatorii si producatorii isi preinstaleaza propriul soft peste Android.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri