In aceasta toamna, Romania va fi in centrul atentiei a milioane de fani ai sportului electronic din intreaga lume. In perioada 20 – 21 octombrie, Capitala va gazdui a patra si ultima etapa din calendarul de anul acesta al DreamHack Eizo Open, un turneu de referinta pentru sportul electronic mondial.
Evenimentul de la Bucuresti este unul decisiv pentru cei mai importanti gameri ai lumii, in vederea calificarii la marea finala DreamHack Winter din noiembrie, din Suedia.

La turneul din Capitala, care se va desfasura la TurboHalle, pe o suprafata de 3.500 de metri patrati, vor veni peste 150 dintre cei mai buni jucatori de Counter-Strike 1.6, StarCraft 2 si League of Legends ai momentului.

Acestia isi vor disputa premii in valoare totala de peste 30.000 de euro, dar si participarea directa sau castigarea de puncte pentru accederea la marea finala a turneului.

“Acesta este cel mai mare eveniment de sporturi electronice desfasurat pana in acest moment in tara noastra. Timp de doua zile, jucatori de renume la nivel global se vor intrece in una dintre cele mai importante competitii de e-sports din lume si, astfel, vor plasa Romania in centrul hartii mondiale a sportului electronic”, a declarat Silviu Stroie (foto), presedintele Professional Gamers League (PGL), organizatorul evenimentului.

Participantii la DreamHack Bucuresti vor sosi din peste 25 de tari, printre care se numara Austria, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Coreea de Sud, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Kazahstan, Macedonia, Olanda, Polonia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina. Acestia se vor “duela” in fata a 2.000 de spectatori si vor fi sustinuti de milioane de fani care vor urmari transmisiunile live si inregistrarile a 20 televiziuni si site-uri din intreaga lume.

Premii in valoare de 18.000 euro


Pentru competitia de StarCraft 2 sunt disponibile intre 64 si 128 de sloturi de inscriere si sunt puse la bataie premii care ating valoarea totala de 18.000 de euro.

Turneul 1v1 (unu-la-unu) la acest joc va incepe cu grupe multiple, iar cei care se vor califica mai departe vor ajunge in playoff-urile de tipul single-elimination.

Cei care nu vor reusi sa se claseze pe primele doua pozitii, cele care asigura participarea directa la marea finala DreamHack Winter, se mai pot califica daca acumuleaza suficiente puncte. DreamHack Eizo Open Stockholm, Summer, Valencia si Bucuresti preced DreamHack Winter, ce va avea loc la Jonkoping, in Suedia, in perioada 22 – 25 noiembrie.

Astfel, in marea finala de la Jonkoping se pot califica primii 12 jucatori cu cel mai mare punctaj adunat, obtinut in competitiile anterioare.

“Favorit la acest turneu din partea tarii noastre este Silviu “NightEnd” Lazar, cunoscut pentru clasarea pe locul intai la numeroase competitii internationale, cum ar fi: Sennheiser Cup #8, TL.net TeamSpeak Open #14, Sc2-inside.com cyborg Cup #6, Go4SC2 Cup #58, EU Craft Cup #5. El este cel care a dus Romania pe podium la DreamHack Winter 2011, ocupand un incredibil loc 3. Insa cei care domina clasamentele mondiale de StarCraft 2 sunt jucatorii din Coreea de Sud”, a spus Silviu Stroie.

Turneuri de Counter-Strike si League of Legends dotate cu premii consistente


In plus, si Counter-Strike 1.6, unul dintre cele mai populare jocuri din Romania, dar si din Europa de Est, va fi prezent pe PC-urile de la DreamHack Bucuresti.

La acest turneu, al caror premii totale ajung la suma de 10.000 de euro, vor participa 16 echipe – 12 dintre acestea fiind echipe straine – opt invitate si opt care vor promova din etapele de calificari online, care vor avea loc intre 8 si 30 septembrie. Echipa castigatoare a acestui concurs va avea asigurata participarea in concursul de Counter-Strike din cadrul DreamHack Winter 2012, dotat cu premii de peste 45.000 de dolari.

Pe langa StarCraft 2 si Counter-Strike 1.6, la Bucuresti se va disputa si o competitie de League of Legends, joc cunoscut ca avand cea mai rapida crestere in lumea sporturilor electronice si peste 35 de milioane de jucatori la nivel mondial.

In timpul acestui concurs, opt echipe de League of Legends se vor intrece pentru premii totale de 4.000 de euro.

Dintre aceste echipe, sase au fost invitate (doua de pe plan local) si au confirmat participarea la eveniment, urmand ca ultimele doua locuri disponibile sa fie ocupate prin intermediul calificarilor online, care vor avea loc intre 24 septembrie si 1 octombrie. Calificarile vor fi organizate pe serverele EU Nordic & East, fiind deschise doar echipelor din Romania.

Pretul biletului pentru o zi de acces la eveniment este de 30 de lei, iar pentru doua zile – 45 de lei.


Infiintata in anul 2001, Professional Gamers League (PGL) organizeaza campionatele nationale de jocuri pe calculator, devenite deja o traditie in lumea tinerilor din Romania. De asemenea, de peste 10 ani, PGL organizeaza calificari pentru cele mai importante competitii mondiale in domeniu, care de multe ori sunt asimilate jocurilor olimpice. La aceste competitii participa elita sportului electronic mondial, jucatori care se antreneaza pe parcursul unui an intreg pentru a obtine un loc pe podiumul DreamHack, World Cyber Games, International eSport Federation, ESWC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri