Infineon Technologies Romania a investit peste 100 de milioane de euro pe piata locala de la fondarea centrului de cercetare si dezvoltare (IFRO) in martie 2005, compania avand in prezent peste 250 de ingineri si o suprafata totala de aproximativ 5.000 de metri patrati incluzand spatii de birouri, laboratoare de cercetare si echipamente de masurare.
Centrul Infineon din Romania (IFRO) dezvolta circuite integrate de putere, senzori magnetici si de presiune integrati si circuite de control pentru aplicatii auto si industriale, precum si microcontrolere de securizare pentru carduri si alte aplicatii de securitate.

IFRO formeaza alaturi de centrale din Graz si Villach (Austria), Munchen (Germania)si Padova (Italia) reteaua de centre de cercetare si dezvoltare a grupului Infineon Technologies AG in Europa.

Infineon Technologies Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 17,1 milioane de euro si un profit net de aproximativ 820.000 de euro.

In 2011 compania a avut un numar mediu de angajati de 210 persoane.

In ianuarie 2006, la deschiderea oficiala a centrului, IFRO numara 60 de ingineri si o suprafata totala de aproximativ 2.200 de metri patrati.

Intre anii 2005 si 2006, in centrul din Romania au fost investiti 5 milioane de euro pentru trainingul primilor 60 de angajati, iar de atunci compania aloca anual peste un sfert de milion de euro pentru pregatirea angajatilor.

In medie, 20% din angajatii actuali ai IFRO sunt studenti, procentul crescand la 25% in perioada verii.

Infineon Technologies Romania & CO SCS a fost infiintata in Romania in aprilie 2005, ca subsidiara Infineon Technologies Austria AG, parte a grupului Infineon Technologies AG.

Infineon Technologies AG, cu sediul central la Neubiberg (Germania) a avut in anul fiscal trecut (care s-a incheiat pe 30 septembrie 2011), compania a raportat vanzari de 4 miliarde de euro si un numar total de angajati de aproape 26.000 in intreaga lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri