Concernul german Siemens, cel mare concern de inginerie din Europa, intentioneaza sa reduca 1.000 de locuri de munca la divizia responsabila cu reteaua de telefonie, ca urmare a esuarii in atingerea tintei de profit din cauza scaderii preturilor si a cererii, informeaza Bloomberg.
Compania germana va face disponibilizari la departamente incluzand administratie, vanzari si dezvoltare, precum si la multe alte facilitati ale companiei din Germania, aceste reduceri ridicandu-se la aproximativ doi la suta din forta de munca a diviziei.

Directorul executiv al companiei, Klaus Kleinfeld, care a redus deja peste 7.000 de locuri de munca in ultimele 15 luni, are un an la dispozitie pentru a aduce toate diviziile pe profit.

In trimestrul unu, cinci din cele 11 principalele divizii au esuat in a-si atinge tintele de profit, iar profitul la unitatea de comunicatii a scazut cu 75 de procente.

Divizia de comunicatii a Siemens este cea mai mare a companiei ca vanzari, numarul angajatilor acestei divizii fiind de 54.500 de persoane, pe intregul glob.

Concernul Siemens dispune de un total de 470.000 de angajati, in intreaga lume.

In luna martie, Comisia Europeana a aprobat vanzarea unei parti din serviciile de informatii tehnologice dovedite neprofitabile catre Fujitsu Siemens Computers BV, considerandu-se ca nu exista probleme privind legea antitrust. Siemens Business Services (SBS) se va concentra de acum inainte pe piata de outsourcing precum si pe proiecte inovative din sectorul IT.

Volumul pierderilor SBS, care are drept rivali companii precum IBM Corp., a fost unul din factorii care a condus la decizia de vanzare. Anul trecut, Siemens si-a vandut partea de telefonie mobila, de asemenea neprofitabila, companiei BenQ Corp. din Taiwan.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri