Autoritatea japoneza antimonopol a adresat un avertisment producatorului american de cipuri Intel si a cerut sa renunte la practicile de constrangere a clientilor japonezi de a cumpara produsele sale - practici ce descurajeaza competitia, relateaza Associated Press. Comisia japoneza pentru comert a precizat ca societatea americana ar putea fi data in judecata daca nu isi schimba comportamentul comercial. Compania are la dispozitie zece zile pentru a raspunde solicitarii autoritatilor japoneze. Acestea au mai precizat ca Intel a incalcat legile antitrust inca din anul 2002, cand a incercat sa intimideze rivalii din sectorul de profil.

Decizia a fost luata in urma unui control efectuat anul trecut la sediul a trei dintre birourile Intel din Japonia, pe baza suspiciunilor potrivit carora compania ar "convinge" in mod neloial producatorii niponi de computere sa nu foloseasca cipuri produse de firmele americane rivale, cum ar fi Advanced Micro Devices (AMD) si Transmeta. O ancheta similara este derulata de autoritatile europene, compania americana insistand, insa, ca practicile sale sunt corecte si legale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri