Endava, furnizor britanic de servicii si solutii IT pentru companii, a inaugurat un birou in Bucuresti care va fi deservit de peste 260 de angajati pana la jumatatea anului viitor, fata de aproximativ 100 in prezent, a anuntat subsidiara locala.
"Rezultatele bune ale companiei determina o continuare a extinderii si a investitiilor noastre in Romania si Republica Moldova. Cresterea operatiunilor in aceasta regiune a atins nivelul la care avem nevoie de un centru de livrari mai mare in Bucuresti. Noul nostru sediu si recenta achizitie ne vor permite sa crestem in Bucuresti si sa ajungem la peste 1.600 de angajati la nivel de grup in urmatorii trei ani, dintre care circa 1.000 in Romania", a declarat directorul genera al grupului Endava, John Cotterell.

Noul birou din Bucuresti are o suprafata de peste 2.400 de metri patrati, distributi pe doua etaje, in cadrul AFI Business Park 1, scrie Mediafax.

"Unele dintre avantajele competitive ale Capitalei sunt reprezentate de numarul mare de specialisti IT, universitatile locale care furnizeaza un numar considerabil de absolventi cu specializari IT, expertiza pentru o serie de tehnologii avansate, dar si conexiunile de zbor, care sunt vitale pentru un business dinamic", a spus Cotterell.

Echipele Endava din Bucuresti sunt implicate in proiecte de dezvoltare software, in special pentru companii din domeniul serviciilor financiare si serviciilor online din Marea Britanie si Statele Unite, precum si proiecte pentru companii locale din sectorul financiar-bancar.

Cu aproximativ 1.000 de angajati, grupul Endava a inregistrat in anul fiscal 2011-2012 o cifra de afaceri totala de 37 milioane de euro.

In Romania, Endava are 600 de angajati in birourile din Cluj-Napoca, Iasi si Bucuresti.

"Ne dorim sa crestem afacerile din Romania si chiar sa dublam numarul de angajati in urmatorii trei ani, daca vom continua sa beneficiem de facilitatile fiscale si de alte programe de ajutor acordate de stat. Romania este in continuare o destinatie nearshore atractiva, insa concureaza cu alte state din regiune, precum Bulgaria, Ucraina, Cehia, Slovacia, dar si cu statele Baltice si Rusia", a afirmat Cotterell.

Infiintata in anul 2000, Endava livreaza solutii de business si servicii informatice in special pentru organizatii mari din Marea Britanie si Statele Unite, de la banci de retail, companii de carduri de credit si companii din domeniul telecom, la trusturi media.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri