Un judecator federal a condamnat pe, Kristy Ross, oficial al unei firme cu peste 600 angajati, la o amenda record de 163,2 milioane de dolari, ea fiind acuzata de Federal Trade Commission ca facand parte dintr-o operatiune ce vindea software dupa ce oamenii erau inselati sa creada ca sistemele lor erau infectate cu virusi, scrie presa internationala.

Kristy Ross este vice presedinte de dezvoltare al companiei ucrainiene Innovative Marketing. Procesul a inceput la finalul anului 2008.

FTC a acuzat pe Ross si pe altii ca ar fi inselat mai mult de 1 milion de consumatori. Acestia erau pacaliti cum ca laptopurile/computerele lor ar fi fost grav infectate, solutia fiind sa achizitioneze software de la Innovative Marketing. Operatiunile se foloseau de un sistem elaborat de alerte si reclame online care subliniau ca sistemele erau infectate.

Software-ul necesar pentru “exterminarea” virusilor costa, apoi, intre 40 si 60$.

Innovative Marketing, fondata in 2002, are peste 600 de angajati in SUA, Ucraina, India si in alte tari din lume.

Alti doi acuzati au fost condamnati in 2011 la plata a 8,2 milioane dolari din profitul rezultat de pe urma operatiunilor ilegale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri