Sony a suspendat productia si vanzarea tabletei Xperia S, unul din cele mai noi gadget-uri lansate de producatorul japonez din cauza unor probleme ale ecranului si carcasei care o fac extrem de vulnerabila la contactul cu apa.

Este o mare problema mai ales ca pana in acest moment au fost comercializate peste 100.000 de unitati, dupa cum relateaza TechRadar.com.

Sony da vina pe o neatentie din partea fabricii din China unde au fost produse noile dispozitive.

Potrivit producatorilor, suprafata display-ului tabletei Sony Xperia S este prevazuta cu un strat de protectie, ceea ce se traduce printr-un suport sporit la contactul cu apa.

Problema consta mai exact intr-un spatiu prea mare dintre ecran si marginea tabletei, care permite intrarea lichidelor in interiorul Sony Xperia Tablet S.

Tableta este echipata cu un procesor quad-core Nvidia Tegra 3, dispune de o mermorie de 1GB RAM si un spatiu de stocare de 16/32GB. Ecranul noului dispozitiv are o dimeniune de 9,4 inch si suporta o rezolutie de 1280x800px. Camera foto are o rezolutie de 8MP, iar greutatea se ridica la 560 grame.

Pe plan local, noua tableta lansata de Sony are un pret de pornire de 1.899 de lei pentru varianta Wi-Fi (16GB) si poate ajunge si la 2.400 lei pentru varianta cu 3G care urmeaza sa se comercializeze pe piata locala la finalul lunii octombrie.

Xperia S ruleaza sistemul de operare Android Ice Cream Sandwich 4.0.1.

Lansarea tabletei Sony este un prim pas al producatorilor japonezi de la Sony care urmareste ca in urmatorii trei ani focusul se se indrepte in special catre zona mobile, urmata de gaming si cea de digital imaging (camere foto/video – n.red).

Mai mult decat , Sony se asteapta ca in Romania sa vanda circa 3.000 de tablete Xperia S pana la finalul anului, vizand o cota de 20% din piata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Segmentul din beton al Autostrazii Soarelui va intra in reparatii