In incercarea de a creste nivelul cererii de computere personale in India si alte piete emergente, grupul Intel Corp. a anuntat marti ca va investi aproximativ un miliard de dolari in urmatorii cinci ani pentru a promova folosirea PC-urilor in scolile si locurile publice din tarile in curs de dezvoltare, informeaza Rompres.

In cadrul acestei initiative, denumita World Ahead Program, cel mai mare producator mondial de procesoare promite sa ofere scolilor de pe pietele emergente aproximativ 100.000 de PC-uri, precum si pregatire pentru zece milioane profesori in urmatorii cinci ani. in plus, Intel va incerca sa promoveze cresterea numarului de utilizatori de Internet in tarile dezvoltate. Astfel, Intel Capital, divizia de investitii a grupului Intel, va continua sa finanteze providerii de Internet din tarile in curs de dezvoltare.

Cu ocazia World Congress on Information Technology, desfasurat la Austin, Texas, directorul executiv de la Intel, Paul Otellini a demonstrat performantele unui PC mobil destinat scolilor de pe pietele emergente, pretul unui astfel de computer fiind mai mic de 400 de dolari. Computerul ruleaza fie sistemul de operare Windows, fie rivalul Linux si printre dotarile standard se numara si capabilitatile Internet wireless. Otellini a dezvaluit ca Intel se concentreaza pe tipul de conexiune wireless la Internet WiMAX, potrivit pentru regiunile izolate care nu au posibilitatea conectarii la liniile telefonice sau reteaua energetica. Intel nu are intentia de a comercializa singur acest echipament, fiind conceput doar ca un model pentru partenerii sai care produc computere personale.

Saptamana trecuta, vice-presedintele de vanzari la Intel, Anand Chandrasekher a estimat ca anul trecut tarile in curs de dezvoltare au fost responsabile pentru aproximativ 38 de procente din vanzarile mondiale de computere personale, prognozand ca in 2009 tarile cu venituri reduse vor acoperi aproxiamtiv 47% din vanzarile mondiale de PC-uri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri