Evolutia telefoanelor mobile de-a lungul timpului a fost una uriasa, de la modelele vechi de dimensiuni foarte mari din anii 90’ la smartphone-urile ultra subtiri si performante din zilele noastre. Okazii.ro a adunat statisticile din primele 9 luni ale acestui an si a stabilit spre ce tip de smartphone-uri s-au orientat mai mult clientii romani, ce branduri prefera, dar si care au fost cele mai cautate telefoane de colectie in 2012.
In topul preferintelor, dupa valoarea vanzarilor s-au situat producatorii: Apple – 46,51%, Samsung – 23,39%, Nokia – 11,87%, HTC – 4,65% si Blackberry – 3,25%.”, afirma Costin Cadelcu, marketing manager Okazii.ro.



„In primele 9 luni ale anului 2012, utilizatorii s-au orientat in numar mare catre categoria Telefoane Mobile, practic, in fiecare ora s-au achizitionat 11 de telefoane mobile si smartphone-uri, observandu-se o tendinta tot mai accentuata de orientare a acestora catre telefoanele de tip smartphone”, reiese din datele Okazii.ro.

Telefoanele de colectie se afla si ele, in atentia utilizatorilor ce doresc sa-si completeze colectiile de dispozitive mobile, iar în topul celor mai cautate modele pe Okazii.ro sunt: Nokia 7110, Nokia 5110 , Ericsson A1018S, Motorola D460 si Ericsson T28.


Concluzia studiului Okazii.ro arata un interes tot mai mare al romanilor pentru telefoanele mobile si smartphone-uri, acestea fiind in topul vanzarilor pe Internet. Fie ca sunt dispozitive mobile simple sau complexe, pe langa utilitatea lor intriseca acestea devin tot mai mult un accesoriu de pret al utilizatorilor romani.

Okazii.ro este cel mai mare site de comert online din Romania, cu peste 1,9 milioane de produse listate in toate categoriile si circa 3,7 milioane de vizitatori lunar. Site-ul a fost lansat oficial pe 15 aprilie 2000.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri