Cel mai mare motor de cautare de pe Internet, Google a inceput sa isi extinda activitatile nu numai dincolo de domeniul cautarii, dar si teritorial recrutand specialisti in intreaga Europa.
Astfel, compania americana a lansat un concurs (Code Jam) care are ca scop recrutarea celor mai buni programatori din Europa, cu un premiu de aproximativ 30.000 de dolari, dar si posturi in cadrul companiei.

Mai mult, cel mai popular portal din lume cauta un manager care sa administreze afacerile companiei din Romania prin intermediul site-ului eJobs, cel mai vizitat serviciu de recrutare online din Romania potrivit sursei independente trafic.ro.

Oferta a fost postata in cursul zilei de ieri chiar din Statele Unite, anuntul fiind disponibil la adresa ejobs.ro. In acelasi timp, oferta este anuntata si pe siteul companiei la http://www.google.com/jobs/international.html#romania.

Acesta este valabil pana la 2 iunie 2006, potrivit datelor publicate pe ejobs.ro. In anunt, nu exista nici un detaliu concret despre pachetul salarial oferit de Google.

MBA + limba engleza + experienta 5-10 ani = Country Representative

In mod concret, cei de la Google cauta un posibil candidat cu experienta de 5-10 ani intr-o pozitie de management in industrii precum media, tehnologie, sau in domenii cum ar fi vanzari sau marketing. In acelasi timp, un MBA este obligatoriu, iar o diploma in domeniul tehnic sau al ingineriei este de preferat.

Limba romana este in mod normal obligatorie, ca si engleza, iar cei care vorbescai alte limbi au un avantaj. Mai mult, reprezentantii Google se asteapta ca viitorul manager din Romania sa aiba capacitatea de a sustine prezentari interactive in aceste limbi ("oral communication and interpersonal skills").

Primul trimestru - crestere pe linie

In primele trei luni ale lui 2006, Google a raportat un profit de 592,3 milioane de dolari. Castigul investitorilor in aceasta perioada a fost de 1,95 dolari pe actiune (fata de1,22 dolari in ultimul trimestru)

In acelasi timp, veniturile companiei au crescut la 2,25 miliarde de dolari, o crestere de 72 procenta fata de perioada similara a anului trecut.

Mai mult, oficialii Google se lauda si cu o crestere continua a cotei de piata in intreaga lume, incasarile din publicitate sporind considerabil.

Eric E. Schmidt, director executiv in cadrul companiei, a apreciat ca aceasta crestere a cotei de piata se explica prin numarul tot mai mare de utilizatori care au ales noile servicii lansate de Google precum Google Earth, Google Video sau Google Maps, dar si introducerea portalului Google News intr-un numar tot mai mare de tari.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri