Producatorul sud-coreean Samsung a lansat la nivel global smartphone-ul Galaxy S3 Mini, o versiune mai mica a “flagship-ului” Galaxy S3, introdus pe piata in mai, insa modelul mai compact dispune si de specificatii tehnice mai slabe, potrivit WSJ, citat de Mediafax.
"Daca sperati la cel mai bun telefon Android al Samsung, pregatiti-va sa fiti dezamagiti. Galaxy S III Mini este intr-adevar mai compact fata de Galaxy S III, avand in vedere ecranul touchscreen HD de 4 inch, fata de 4,8 inch la Galaxy S III, dar si specificatiile au fost reduse", scrie cotidianul american.

Ecranul tip Super AMOLED are o rezolutie de 800 x 600px, fata de 1.280 x 720 in cazul predecesorului mai mare. Camera principala de 8 megapixeli a S3 a fost inlocuita cu una de 5 megapixeli, iar cea frontala cu una VGA. Dimensiunile telefonului sunt 121,55 mm, 63 mm, 9,85 mm, iar greutatea de 111,5 grame.

Procesorul quad-core de 1,5 GHz al S3 a fost, de asemenea schimbat cu unul mai slab, dual-core de 1 GHz.

Un avantaj al Mini fata de S3 este ca acesta este livrat cu ultimul sistem de operare Android, 4.1 Jelly Bean. Smartphone-ul va oferi si aplicatia de asistent personal Voice, dar si functia NFC SBeam, folosita pentru transferul de fisiere intre telefoanele din seria Galaxy S III si dispozitive Galaxy Note II.

In privinta conectivitatii, Samsung S3 Mini nu are suport LTE, in linie cu strategia de a viza retelele 3G mai raspandite la nivel global.
Potrivit Samsung, noul model vizeaza publicul care vrea un telefon mai "practic".

Grupul a anuntat ca Mini va fi introdus in Europa mai tarziu pe parcursul acestui an. Magazinul online din Germania al grupului afiseaza preturi de 399 euro pentru S3 Mini, fata de 550 euro pentru cel mai ieftin S3.

Alte specificatii includ Bluetooth 4.0, memorie de 8GB sau 16GB cu posibilitatea de a fi crescuta pana la 32GB. Bateria de 1.500mAh este mai mica, astfel ca un utilizator ar trebui sa se astepte sa incarce telefonul zilnic, potrivit portalului CNET.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri