„IT&C-ul este, din perspectiva mea, in moarte clinica, chiar daca noi mergem bine, crescand cu 27% pe primul semestru”, a declarat pentru wall-street.ro, Catalin Paunescu, directorul general si fondatorul Star Storage, furnizor de solutii pentru protectie si management al informatiilor.
„Nu mai exista curaj, este o spaima incredibila in piata. Toata lumea taie costuri, nu se intelege ca fara tehnologie nu exista progres, nu exista venituri. S-a ajuns la un blocaj mental si la nivel de executie dar si la nivelul managerilor – asta ma surprinde foarte mult. Toata lumea se uita la riscuri si mai putin la oportunitati si deci e bulgare de zapada. Toti cred ca isi conserva locul de munca dar, de fapt, isi taie craca de sub picioare”, considera Paunescu.

Repercusiunile “mortii clinice” se simt, de exemplu, in banking – atat la nivel de potentiali clienti de tehnologie cat si atunci cand trebuie sa ofere finantari. Finantarea, sau mai degraba dificultatea cu care se ofera finantari, reprezinta una dintre principalele probleme care impiedica evolutia IT&C-ului.

De asemenea, bugetele corporatiilor, care deja au auzit sau deja sunt si clienti Star Storage, sunt in scadere.

Citeste intregul interviu cu Catalin Paunescu in articolul: Pranz cu Paunescu, seful Star Storage: Vad antreprenori care isi cheltuie banii pe iahturi in afara tarii, cand IT&C-ul romanesc e "in moarte clinica"



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri