Utilizarea la scara larga a sistemului de plati fara contact (contactless) va fi posibila numai daca bancile mari vor adopta o strategie de trecere la aceasta tehnologie, a declarat directorul general pentru Romania al Visa Europe, Catalin Cretu, scrie Mediafax.

"Este nevoie sa intre primii sase mari jucatori din piata pentru ca sistemul sa functioneze", a afirmat Cretu la conferinta Mediafax Talks about Mobile Banking.

Pentru mobile NFC (Near Field Communication, tehnologie wireless care permite plati prin simpla apropiere a telefonului de anumite dispozitive speciale instalate la comercianti) trebuie sa existe o retea de acceptare a platilor la comercianti si carduri contactless.

Cretu a aratat ca o banca de pe piata locala, oricat de mare ar fi, nu poate sa creeze reteaua de acceptare necesara tehnologiei contactless pentru ca orice produs destinat dispozitivelor mobile sa atinga o masa critica. Acest demers trebuie realizat impreuna cu producatorii de telefonie mobila, pentru ca presupune costuri relativ ridicate.

In prezent, exista trei banci care au emis carduri contactless, avand circa 3.000 de terminale contactless, din 110.000 de terminale POS instalate la comercianti in piata.

Citeste mai mult in articolul: Cretu, Visa: Dezvoltarea platilor fara contact, posibila doar daca bancile au o strategie comuna


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cretu, Visa: Valoarea platilor cu cardul Visa a crescut cu 34% in 2018