Valoarea globala a pietei IC&T din Romania a fost evaluata la 4,153 miliarde euro, in 2005, fata de 3,637 miliarde euro, in 2004, potrivit operatorilor din domeniu.

Valoarea pietei romanesti de software si servicii a fost aproximata la un miliard de euro, iar estimarile arata ca exporturile romanesti de software si servicii au totalizat, in anul 2005, aproximativ 280 milioane de dolari, fata de anul 2004, cand valoarea atingea suma de 240 milioane de dolari (o crestere de 60 milioane de dolari fata de 2003).

Pentru anul 2006, estimarile in ceea ce priveste exportul de software si servicii sunt de 350 milioane de euro, transmite Rompres.

Romania a atras anul trecut investitii directe cu impact semnificativ in economie in valoare totala de 1,8 miliarde de dolari, suma care reprezinta o majorare cu aproximativ 47 la suta comparativ cu anul 2004.

Un procent semnificativ revine sectorului IT&C, in care telecomunicatiile au atras cel mai mare volum al investitiilor directe, cu 50 de proiecte cu o valoare angajata de 1,16 miliarde de dolari, reprezentand 22,56 la suta din totalul investitiilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri