Microsoft a raportat o scadere a profitului cu 22% in cele trei luni incheiate la 30 septembrie, inainte de lansarea mult anticipatului sistem de operare Windows 8, scrie presa internationala.
Profitul net a cazut la 4,47 miliarde dolari, de la 5,74 mld. dolari in aceeasi perioada a anului precedent, ratand asteptarile analistilor.

Veniturile companiei s-au redus cu 8%, pana la 16 mld. de dolari.

Vanzarile de PC-uri au scazut de asemenea in ultimul trimestru, din cauze starii generale a economiei mondiale dar si din cauza consumatorilor care asteapta lansarea Windows 8 pentru a achizitiona un nou computer.

“Lansarea Windows 8 este inceputul unei noi ere la Microsoft”, a declarat Steve Ballmer, CEO Microsoft. “Investitii facute de Microsoft de-a lungul anilor incep sa dea rezultatele scontate pentru a crea device-uri si servicii exceptionale, creand astfel oportunitati ridicate pentru clienti, dezvoltatori si parteneri”, a continuat el.

In cele trei luni, divizia Windows si Windows Live a postat venituri de 3,24 mld. $, in scadere cu 33% fata de aceeasi perioada a lui 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri