Boeing [NYSE: BA] si Samsung Electronics Co., Ltd., [OTN: SSNLF] anunta parteneriatul de cercetare si dezvoltare tehnologica dintre cele doua companii, cu scopul de a imbunatati divertismentul si comunicatiile din timpul zborului, precum si de a creste productivitatea.

Actul de intelegere incheiat intre cea mai mare companie aeriana si liderul global in media digitale si tehnologii digitale de convergenta va contribui la extinderea si consolidarea legaturilor industriale dintre Coreea de Sud si productia de aeronave Boeing.

Pentru inceput, Boeing si Samsung Electronics vor incepe dezvoltarea de tehnologii avansate pentru display-uri si retele wireless, pentru a oferi pasagerilor mai multe optiuni de divertisment si comunicare cu cei de la sol, care sa fie, totodata, mai usoare si mai economice. In plus, cele doua companii vor explora oportunitatile de colaborare in ceea ce priveste productivitatea angajatilor si mobilitatea intreprinderii, folosind dispozitivele actuale si viitoare ale Samsung, dar si solutiile mobile de tip Hand-held si alte produse IT.

„Comunicatiile de la bordul aeronavelor si retelele wireless sunt elemente cheie pentru experienta de zbor a pasagerilor, iar contactul echipajului de la bord cu cel de la sol este vital pentru eficienta operationala a liniilor aeriene pe timpul zborului,” a declarat Larry Schneider, Vicepresedinte al Product Development in cadrul Boeing Commercial Airplanes. „Colaborarea dintre Boeing si Samsung Electronics va explora oportunitatile oferite de tehnologiile inovatoare, cu scopul de a duce la un nou nivel dispozitivele folosite in domeniul aeronautic.”

Noul parteneriat de cercetare si dezvoltare incheiat cu Boeing demonstreaza angajamentul Samsung in ceea ce priveste consolidarea leadership-ului in tehnologia informationala de afaceri prin intermediul produselor, solutiilor si serviciilor software superioare, precum si prin dezvoltarea de relatii cu parteneri valorosi.

„Industria aeronautica este unul dintre cele mai complexe si sofisticate domenii de afaceri, cu milioane de pasageri si angajati care trec zilnic prin sistemul aviatic, in deplina siguranta. Sunt incantat ca Samsung va colabora cu Boeing pentru a satisface exigentele tot mai mari ale clientilor liniilor aeriene din lumea intreaga. Vom pune la dispozitia uneia dintre cele mai importante companii aeronautice expertiza noastra in tehnologii media si de informatie, pentru o experienta mai bogata pe timpul zborului,” a declarat Bumcoo Cho, Vicepresedinte Senior al Enterprise Business Team in cadrul Samsung Electronics.

Boeing Research & Technology, organizatia de cercetari avansate din cadrul Boeing, va supraveghea colaborarea dintre cele doua companii. Organizatia se concentreaza pe dezvoltarea de solutii aeronautice si pe imbunatatirea timpului de zbor, a costurilor, a calitatii si performantei sistemelor aviatice curente.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Stock Busters: reduceri de peste 50% la telefoane, tablete & gadgeturi