Publicatia dedicata industriei online, Link2eCommerce si Asociatia pentru Tehnologie si Internet (APTI) au organizat ieri, 3 mai, cea de a doua intalnire din seria de mese rotunde desfasurate sub titulatura “Internet fara cravata”. Intalnirea a avut loc intr-o atmosfera relaxata la Grand Cafe Galleron si s-a bucurat de participarea ministrului MCTI, Zsolt Nagy si de alti doi reprezentanti ai ministerului: Zoltan Somodi (consilier ministru) si Liviu Nicolescu (director general adj., Directia pentru Tehnologia Informatiei). Toti au renuntat la cravate si au discutat deschis cu participantii la intalnire.

Scopul mesei rotunde a fost de a pune fata in fata industria online cu autoritatile publice in vederea identificarii si solutionarii problemelor cu care se confrunta piata. La discutii au participat principalii jucatori ai industriei online, reprezentanti ai procesatorilor de plati, magazinelor virtuale, agentiilor de publicitate online si ai presei online.

Principalul subiect dezbatut a vizat proiectul MCTI – Ghiseul Virtual de Plati – si motivele amanarii lansarii acestuia. Dar declaratiile, in premiera, ale ministrului Zsolt Nagy, sunt imbucuratoare acesta afirmand ca lansarea proiectului este mai apropiata decat se asteapta. Detalii si noutati despre Ghiseu, veti putea citi peste cateva zile in Link2eCommerce.

Intalnirea s-a concretizat cu cateva idei pe care oficialii MCTI le-au considerat oportune si asupra carora vor mai avea loc discutii pentru definitivarea si materializarea lor. Asadar, mesele rotunde “Internet fara cravata” vor fi, probabil, baza viitoarelor proiecte MCTI in privinta industriei online. Despre propunerile industriei, veti afla mai multe peste cateva zile tot in Link2eCommerce, care este partener media al Wall-Street.ro