Panasonic, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente electronice din lume, va parasi piata de mobile din Europa dupa mai putin de un an, dupa ce timp de sapte ani de zile au lipsit din peisajul segmentului portabilelor in regiune, relateaza The Verge, care citeaza surse ale Reuters si Nikkei.
Principalul motiv al plecarii tine de incertitudinile economice din Europa si marjele de profit foarte reduse din industria telefoanelor inteligente, indica sursele citate.

In luna aprilie a acestui an, Panasonic a prezentat pe piata europeana smartphone-ul Eluga, un dispozitiv in care si-au pus foarte mari sperante, insa care nu s-a ridicat la asteptarile japonezilor.

Parte a planului Panasonic viza o extindere globala a companiei prin atingerea unui volum de 15 milioane telefoane vandute pana la finalul anului 2015, insa problemele create de incertitudinile financiare din Europa au dus la imposibilitatea mentinerii unui grad ridicat al competitivitatii.

Potrivit Nikkei, Panasonic ar fi incetat deja activitatea in ultima s-a fabrica japoneza, mutandu-si productia de telefoane mobile intr-o alta regiune asiatica.

Nu este prima directie strategica a japonezilor de a stopa pierderile cu care se confrunta: Panasonic anunta la jumatatea lunii intentia de a opri temporar productia de LCD-uri si plasme, dupa cum anunta Wall-Street.ro.

Panasonic se va axa de acum pe productia de panouri de mici dimensiuni pentru telefoane mobile inteligente sau tablete, dar si pe dezvoltarea segmentului de digital imaging (aparate foto/video) sau cel audio prin lansarea de noi echipamente.

Japonezii de la Panasonic au cerut ajutor bancilor, patru institutii financiare oferind companiei circa 7,6 miliarde de dolari imprumut pentru a-si reorganiza cheltuielile. Este cel mai mare imprumut acordat unei companii din Japonia, dupa ce grupul Sharp a solicitat in luna septembrie un imprumut de 4,6 miliarde dolari pentru a-si consolida business-ul.

Foto cover: captura panasonic.net


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri