Directorul general al Apple Tim Cook a lansat un proces de reconfigurare a conducerii pentru perioada post-Steeve Jobs, in care seful diviziei de software pentru aparate mobile, Scott Forstall, si directorul de retail, John Browett, vor pleca din companie, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.
Forstall va pleca anul viitor, iar pana atunci va lucra in calitate de consilier al lui Cook.

Restul directorilor vor prelua atributii manageriale sporite, se arata intr-un comunicat al Apple.

Seful diviziei de aplicatii mobile, Scott Forstall, a fost obligat sa plece din companie. El coordona produse precum aplicatia pentru harti si functia de recunoastere vocala Siri, care au primit numeroase critici. In plus, Forstall a intrat frecvent in conflict cu alti manageri, au spus surse apropiate situatiei.

Cook, care l-a succedat pe Steve Jobs anul trecut, reorganizeaza conducerea in conditiile scaderii cotatiei actiunilor Apple si a intensificarii concurentei venite din partea Google, Microsoft si Amazon.

"Este o miscare foarte importanta, necesara pentru scurtarea procesului decizional. Apple trebuie sa lucreze mai repede, concurenta se intensifica", a declarat Tim Bajarin, presedinte la Creative Strategies, firma de consultanta in domeniul tehnologiei.

Forstall a raspuns de softul pentru harti lansat luna trecuta, criticat pentru ca da indicatii gresite si care a umbrit debutul iPhone 5.

Una dintre surse a precizat ca Forstall a fost concediat de Cook dupa ce a refuzat sa semneze o scrisoare publica adresata clientilor Apple, in care sa prezinte scuze pentru erorile aplicatiei pentru harti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri