Tranzactia subliniaza importanta tot mai mare a publicitatii in media nontraditionala. Clientii companiei Massive, care utilizeaza conexiuni permanente la Internet pentru a plasa reclame real-time in jocuri, sunt Coca-Cola, Honda si alti advertiseri care cheltuiesc tot mai mult pentru reclamele pentru jocuri video.

Asteptarile sunt mari pentru publicitatea in-game, deoarece acestea conecteaza advertiserii cu audienta masculina tanara, care renunta la televiziune si alte tipuri media traditionale in favoarea Internetului si a jocurilor video.

Se estimeaza ca veniturile din publicitatea real-time pentru jocuri vor atinge 3 miliarde $ pana in 2010. Noua generatie de reclame in-game oferite de Massive si de rivali precum Double Fusion, permit advertiserilor sa ruleze campanii pentru anumite perioade de timp, decat sa cumpere un slot care este hard-codat intr-un joc. Acest lucru insemana ca afisierele si firmele se pot schimba din cand in cand, pentru a semana cat mai mult cu lumea reala, pe care unele jocuri incearca sa o reproduca.Editorii de jocuri video, care se confrunta cu o crestere a costurilor de dezvoltare a jocurilor, spera ca publicitatea in-game sa reprezinte o sursa importanta de venituri.

Microsoft, care deruleaza deja o larga activitate de publicitate in jurul unitatii sale MSN Internet, a atras jucatorii prin serviciul Xbox Live care conecteaza gamerii la Web prin noile console Xbox 360.

In efortul de a reduce decalajul in publicitatea online fata de liderii Google si Yahoo, Microsoft intentioneaza sa lanseze un nou sistem de publicitate numit adCenter. In viitor, advertiserii vor putea plasa reclame prin adCenter si pe alte platforme Microsoft precum consolele Xbox si dispozitivele mobile.