Apple a vandut 3 milioane de iPad-uri in trei zile de la punerea in vanzare a celei de-a patra generatii a tabletei si a iPad mini, pentru care a epuizat practic stocurile, dubland recordul inregistrat la lansarea precedenta, relateaza MarketWatch.

"Am stabilit un nou record in weekend-ul de dupa lansare si practic am vandut toate aparatele iPad mini. Lucram din greu pentru a satisface cererea incredibila", a declarat directorul general al Apple, Tim Cook, scrie Mediafax.

Recordul precedent a fost stabilit in luna martie, cand Apple a vandut in weekend-ul dupa lansarea generatiei a treia de iPad 1,5 milioane de modele Wi-Fi.

Tabletele iPad mini si generatia a patra de iPad cu ecran retina sunt disponibile in 34 de tari, intre care SUA, Australia, Canada, Franta, Germania, Hong Kong, Japonia, Coreea de Sud, Marea Britanie, precum si in Romania. Ulterior, tabletele vor putea fi cumparate si in alte tari, inclusiv in China.

Cererea pentru iPad mini a depasit oferta, astfel ca unele precomenzi vor fi livrate mai tarziu in aceasta luna, a precizat compania.

Actiunile Apple sunt in crestere cu 1,2% in timpul tranzactiilor electronice, inainte de deschiderea bursei din New York.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Ferrari, cel mai puternic brand din lume, iar Amazon, cel mai valoros