Andrei Romanescu (33 de ani) este noul director general al centrului de servicii partajate HP Global e-Business Operations Centre (GeBoc), el fiind primul roman care conduce centrul de la lansarea acestuia in 2005.

Romanescu a preluat functia de managing director de la 1 noiembrie de la Alexander Weigl, care va ocupa o alta functie in cadrul HP. Weigl a condus centrul de servicii al HP din Romania, un business cu circa 3.100-3.200 de angajati, din august 2010.

„Andrei Romanescu este primul roman care preia functia de manager de centru in cei sapte ani de existenta ai HP GeBoc. Aceasta numire este o confirmare a maturitatii centrului si a aprecierii pe care compania HP o are pentru competenta si profesionalismul specialistilor aflati la conducerea centrului de servicii din Romania”, au afirmat oficialii HP GeBoc.

Anterior, Andrei Romanescu a ocupat pozitia de functional manager pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) in cadrul GBS (Centrul Global de Servicii al HP), coordonand echipe din Romania, Bulgaria si Slovacia.

Managerul lucreaza pentru HP din iulie 2011, anterior fiind vicepresedinte de operatiuni in cadrul diviziei locale a WNS Global Services.

Romanescu are 15 ani de experienta in industria de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) si telecomunicatii.

Noul sef al centrului de servicii al HP a absolvit Academia de Studii Economice Bucuresti si este certificat in consultanta de management, avand abilitati patru zone de competenta: operatiuni, administrarea resurselor umane, relatii cu clientii, conducerea afacerilor.

HP GeBoc, centrul de servicii al HP, a fost deschis in 2005, iar in prezent este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de outsourcing, compania avand in jur de 3.100-3.200 de angajati. De altfel, centrul de servicii al HP a fost unul dintre cei mai activi angajatori in ultimii ani, in 2010 si 2011 conducerea GeBoc anuntand ca recruteaza circa 600 de angajati pe an. Compania ofera servicii in 25 de limbi straine pentru tarile din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Alexander Weig, cel care a condus centrul GeBoc din Romania din august 2010 spunea de curand nu exista date exacte despre numarul de angajati de pe piata locala de outsourcing, dar ca estimeaza ca ar fi in jur 20-30.000 de oameni care lucreaza in domeniu.

De asemenea, fostul manager GeBOC estima ca numarul de angajati din outsourcing va creste anual cu intre 10-20% in perioada urmatoare.

Citeste si textul:
Seful Geboc: Romania se axeaza pe constructii, productie. Si noi suntem o industrie interesanta


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
HP va renunta la 3-4.000 de angajati in urmatorii ani