Apple si HTC au incheiat o intelegere amiabila privind patentele si un acord de licentiere pe zece ani, care include patente actuale si viitoare ale companiilor, scrie Mediafax.
Intelegerea dintre cele doua parti pune capat unuia dintre conflictele majore purtate in razboiul patentelor, care are ca miza piata mondiala a smartphone-urilor.

Apple a dat in judecata in 2010 HTC, acuzand compania din Taiwan ca-i incalca mai multe patente. Procesul a reprezentat primul atac de proportii in justitie lansat de Apple impotriva unui producator de smartphone-uri bazate pe sistemul de operare Android al Google.

Companiile nu au prezentat detalii amanuntite privind termenii intelegerii.

De la declansarea procesului impotriva HTC, razboiul patentelor dus de Apple s-a extins si la alti competitori, precum Samsung Electronics si divizia Motorola Mobility a Google.

Producatorul iPhone a castigat compensatii de un miliard de dolari de la Samsung in august, in timp ce litigiile impotriva Motorola nu au condus la victorii decisive.

Apple a inregistrat cele mai mari succese impotriva HTC in privinta blocarii accesului produselor companiei pe piata SUA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri