Fundatia Vodafone a investit aproximativ 500.000 de euro in „Mobile for Good”, un program de monitorizare a sanatatii pentru persoanelele bolnave de diabet, batranii care au nevoie de ingrijire la domiciliu si sportivii cu dizabilitati intelectuale.
„Tehnologia ne poate ajuta sa ne monitorizam starea de sanatate, oriunde si oricand. Astfel, prin cele 3 proiecte pilot, 750 de beneficiari vor folosi echipamente si servicii de comunicatii dedicate si vor avea acces gratuit la aplicatii pe telefonul mobil, pentru monitorizarea sanatatii”, a spus Florina Tanase, senior director regulatory, legal and corporate affairs.

Prin acest program, 100 de sportivi cu dizabilitati intelectuale vor avea acces gratuit la o aplicatie pe telefonul mobil, pentru monitorizarea sanatatii in cadrul competitiilor sportive. Cu ajutorul acestei aplicatii, sportivii sunt instiintati telefonic sau prin SMS, in legatura cu recomandarile pe care trebuie sa le urmeze in urma controalelor medicale.

De asemenea, 500 de persoane care sufera de diabet de tip 1 (insulino-dependenti) si de tip 2, din toata tara isi vor putea monitoriza zilnic glicemia. Acestea primesc un kit-ul denumit „Controlin” care contine un glucometru de ultima generatie cu Bluetooth incorporat, consumabile pentru un an de zile si acces la o aplicatie pe telefonul mobil. Aplicatia poate fi descarcata gratuit, de pe site-ul www.controlin.ro cu ajutorul unui cod unic pe care il vor primi cei selectati in program. Incepand de astazi, persoanele cu diabet care doresc sa se inscrie in program, trebuie sa completeze formularul disponibil pe www.controlin.ro. Selectia va fi realizata de catre o comisie formata din medici diabetologi, nutritionisti si reprezentanti ai Asociatiei React.

Prin cel de-al treilea pilot 150 de persoane varstnice care au nevoie de ingrijire la domiciliu primesc cate un teledon Vodafone 155, cu buton de panica, ce poate fi utilizat in situatii de urgenta. Acestia au varste cuprinse intre 60 si 90 de ani si sunt din judetele Alba, Covasna, Harghita, Hunedoara si Mures. De asemenea, 150 de asistenti Caritas primesc telefoane Vodafone Smart II, prin intermediul carora sunt instiintati atunci cand beneficiarii ii alerteaza.

Cele trei proiecte pilot sunt derulate in parteneriat cu Fundatia Special Olympics, Asociatia Caritas Alba-Iulia si Asociatia React, timp de un an de zile.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca, infiintata in 1998. Aceasta este distincta de operatiunile comerciale ale Vodafone Romania. Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit peste 13 milioane euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri