Steven Sinofsky, seful diviziei Windows a gigantului Microsoft, creatorul sistemelor de operare Windows 7 si Windows 8, a demisionat din functie, transmite presa internationala.
Informatia a luat prin surprindere intreaga lume tehnologica, mai ales ca Microsoft a lansat de curand pe piata ultimele solutii software Windows destinate atat platformelor fixe (desktop) cat si mobile.

23 de ani de experienta intr-un email de adio


Sinofsky nu a dat foarte multe detalii legate de motivele plecarii sale, dar a precizat ca vrea sa caute "noi oportunitati" dupa experienta acumulata in 23 de ani de activitate, relateaza The Guardian.

„Odata cu lansarea lui Windows 8 si Windows RT si a tabletei Surface am decis sa renunt la responsabilitatile mele de la Microsoft. Tot timpul am crezut ca momentele dintre lansarile de produse sunt perioade bune pentru a reflecta si pentru a privi in fata", a scris Sinofsky intr-un mesaj.

Fostul manager Microsoft a afirmat ca va duce mai departe pasiunea pentru dezvoltarea de produse.

„Intotdeauna mi-am promis ca imi voi modifica traseul profesional atunci cand va fi timpul potrivit. Voi fi scurt, nu ca intr-unul dintre memorabilele mele postari pe blog. Ma voi chinui sa fiu mai putin memorabil decat produsele si echipele cu care am fost asociat. Unii ar putea specula despre momentul plecarii. Va asigur ca nimic nu e adevarat si ca este o alegere personala", a mai spus Sinofsky.

Steven Sinofsky a infirmat toate zvonurile care au aparut in cadrul grupului si care anticipau plecarea sa invocand diferite motive personale sau profesionale, dar si cele de natura politica – cum s-a mai speculat in presa de peste ocean.

Sinofsky, care a fost sef al diviziei Windows timp de trei ani, va fi inlocuit de Julie Larson-Green si de Tami Reller.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri