Compania lanseaza o unealta test care verifica daca copia sistemului de operare de pe un PC este licentiata corect. Unealta va fi trimisa la milioane de utilizatori din SUA, Marea Britanie, Malaysia, Australia si Noua Zeelanda. Dupa descarcarea si instalarea uneltei "windows Genuine Advantage Notifications", utilizatorii unei copii piratate vor primi avertizari la pornirea si in timpul utilizarii sistemului de operare. Aceste avertizari vor fi de genul: "Aceasta copie a sistemului de operare nu este autentica; ati putea fi victima unui software contrafacut". Cei care utilizeaza copii legale ale software-ului nu vor primi astfel de avertizari.
Utilizatorii vor putea sa refuze descarcarea uneltei sau sa o dezinstaleze. De asemenea, vor putea sa opreasca avertizarile prin efectuarea unui click dreapta pe ele in momentul in care apar in tipul rularii Windows.

In plus, Microsoft lanseaza si Office Genuine Advantage, care verifica instalarile pachetului. Planul este de a testa initial programul in sapte limbi: braziliana, portugheza, ceha, greaca, koreana, chineza simplificata, rusa si spaniola.

Ambele initiative sunt parte a luptei Microsoft antipiraterie. Windows Genuine Advantage (WGA) a fost lansat in septembrie 2004. Pana in iulie anul trecut, utilizatorii Windows Xp au trebuit sa-si valideze sistemul de operare pentru a putea descarca software Microsoft aditionale, precum Windows Defender, Windows Media Player sau Internet Explorer 7.

Expansiunea WGA este un precursor al functiilor antipiraterie incluse de Microsoft in Windows Vista, update-ul la sistemul de operare programat pentru ianuarie 2007.

Pana acum, mai mult de 150 milioane de PC-uri au participat la programul WGA, potrivit Microsoft. Aproximativ 65% dintre utilizatorii din sapte tari au aceptat descarcarea uneltei Windows Genuine Advantage Notifications.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri