Totalsoft, cel mai mare producator local de software pentru afaceri, vrea sa cumpere pana la finalul acestui an un producator romanesc de tehnologie wireless, mai exact de software pentru tablete si smartphone-uri, a declarat Liviu Dan Dragan, directorul general si fondatorul companiei.
Producatorul este in faza de cautare a unui astfel de dezvoltator de tehnologie wireless, deocamdata nefiind in negocieri cu nicio companie.

“Pentru mine wireless inseamna softul creat pentru smartphone sau tablete, atat pentru zona business to business sau chiar business to consumer”, a explicat Dragan.

El a adaugat ca il intereseaza companiile care deja au creat un produs care sa le valideze competentele. “Nu ma intereseaza cei care fac outsourcing”, a mai spus seful Totalsoft, companie cu afaceri estimate la circa 25,5 milioane de euro anul acesta.

Sunt dispusi sa investeasca 1-2 milioane de euro in tranzactie

Bugetul pentru achizitia unei astfel de companii este in jurul a 1-2 milioane de euro.

In ultimii doi ani, Totalsoft a lansat mai multe aplicatii de business care sunt disponibile pe tablete, acestea avand cateva sute de utilizatori.

Lanseaza aplicatii pentru consumer

De asemenea, compania vrea sa lanseze in App Store doua aplicatii pentru segmentul consumer. Una dintre ele ajuta utilizatorii care au o problema medicala sa afle care este cea mai apropiata clinica si sa isi faca o programare, iar cealalta sa vada din ce farmacie din Bucuresti isi pot cumpara un anumit medicament la cel mai mic pret.

Producatorul de software va continua sa lanseze aplicatii pentru utilizatorii finali, insa in acele zone in care compania are clienti de business. De exemplu, cele doua aplicatii pentru consumer au fost create ca urmare a faptului ca Totalsoft are mai multi clienti in zona medicala printre care clinicile Medicover, Medlife si Anima.

In cativa ani, computerele vor disparea si vor fi numai tablete

“Evident in cativa ani computerele vor disparea si vor fi numai tablete”, spune seful Totalsoft in legatura cu strategia companiei de dezvoltare in zona de dispozitive mobile.

Liviu Dan Dragan estimeaza o cifra de afaceri de circa 25,5 milioane de euro anul acesta, cifra asemanatoare cu cea de anul trecut. Suma reprezinta atat businessul de pe piata interna, cat si cel din strainatate. Aproximativ 34% din cifra de afaceri este generata de clientii straini, iar conducerea dezvoltatorului de software isi doreste ca in 2014 jumatate din cifra de afaceri sa fie determinata de companiile din alte tari.

Pe de alta parte, managerul mizeaza un profit operational de aproximativ 4 milioane de euro in 2012.

La inceputul anului, Dragan preconiza ca Totalsoft va avea in 2012 o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro si un profit operational de 5 milioane de euro.

“Piata s-a contractat si ne-am orientat mai mult catre clientii existenti. Bugetele de IT s-au micsorat, iar companiile de software pot spune ca au avut si perioade mai bune decat 2012. Speram ca 2013 sa fie un an mai bun, cu crestere economica”, a spus Dragan in legatura cu mentinerea cifrei de afaceri la nivelul din anul anterior.

O "crestere aproape de zero" in 2013

De asemenea, pentru 2013 estimeaza preconizeaza o “crestere rezervata, aproape de zero” a cifrei de afaceri.

Cea mai mare parte a veniturilor Totalsoft sunt generate de clientii de marime medie.

“Daca as spune clientii mari, nu ar fi corect. Pentru ca ai 3-4 clienti mari. Iar patura mijlocie reprezinta cea mai sanatoasa crestere”.

Totalsoft are in jur de 1500 de clienti in sectorul privat si public in 25 de tari, printre care SUA, Germania, Austria, Marea Britanie, Brazilia, Polonia, Spania, Italia, Franta sau Arabia Saudita. Clientii provin din noua verticale, insa compania se concentreaza in special pe domeniile retail si distributie, constructii, servicii financiare si medical.

Printre companiile cu care lucreza Totalsoft se numara OMV, Paribas, Deutsche BanK, Saudi Aramco Total Refining and Petrochemical Company (SATORP), Orange Romania, Romtelecom, UPC Romania Carrefour, Medicover, Medlife, Coca Cola HBC Romania, Unicredit Tiriac Bank, Alpha Bank, TCE 3 Brazi, Mercedes Romania, AD Pharma, Prospectiuni si Intersnack.

Totalsoft a pierdut 1,5 milioane de euro din cauza contractului cu Mic.ro

Unul dintre clientii mari cu care a lucrat Totalsoft este Mic.ro, insa reteaua de magazine dezvoltata de Dinu Patriciu a intrat in faliment in acest an, Totalsoft pierzand 1,5 milioane de euro din cauza acestui contract. Peste 700 de companii sau persoane fizice si peste 5.000 de angajati au de recuperat bani de la societatea Mic.ro Retail, datoriile companiei depasind 180 de milioane de euro.

In ultimii ani compania a deschis mai multe filiale in strainatate, in prezent Totalsoft avand birouri in Grecia, Bulgaria, Serbia, Qatar si Austria.

Deschid o filiala in Arabia Saudita in 2013

“Vrem sa deschidem un birou in Arabia Saudita, in primul trimestru in 2013. Deschidem acolo datorita proiectului de cateva milioane de euro pe an cu SATORP. Este o investitie de 200.000 de euro”, a mai spus Dragan.

Saudi Aramco Total. Refining and Petrochemical Company (SATORP) este compania care realizeaza Jubail Refinery, cea mai mare rafinarie din Arabia Saudita si una dintre cele mai mari din lume.

El a adaugat ca in afara de deschiderea biroului din Arabia Saudita nu vor mai fi alte birouri deschise in perioada urmatoare pentru ca este dificil de dezvoltat un business in alta tara daca nu ai “parteneri locali exceptionali de buni”.

Dintre filialele Totalsoft din alte tari, cel mai bine merge businessul din Austria unde compania are clienti precum OMV, Paribas sau Deutsche BanK.

In urma cu un an Liviu Dragan declara ca pe viitor majorarea businessului va fi atat organica cat si prin achizitia de companii in Romania si Polonia. In toamna anului trecut, Totalsoft era in negocieri cu o companie poloneza care avea un business de aproximativ 10-12 milioane de euro, insa tranzactia nu s-a concretizat.

„Companiile in care voiam sa facem achizitii si am face sunt din Polonia, dar pentru ca ei au avut crestere economica, vand la de doua ori mai mult fata de valoarea companiei. Am vazut companii de ERP (n.red. care produc softuri pentru gestionarea resurselor intreprinderii) cu tehnologie veche, la jumatate din Totalsoft si voiau 30 de milioane de euro”, a mai spus managerul.

Totalsoft are 460 de angajati in prezent si este parte a grupului Global Finance, una din cele mai importante firme de investitii private din Europa de Sud-Est, cu birouri in Atena, Bucuresti, Sofia si Belgrad.
Global Finance administreaza fonduri de peste 850 milioane de euro, obtinute in urma administrarii de fonduri de investitii private si imobiliare, si a realizat peste 70 de investitii de la infiitarea sa in 1991.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri