Altex Romania, cel mai mare retailer de electronice, electrocasnice si IT de pe piata locala, a inregistrat vanzari de peste doua milioane de euro in magazinele Altex si Media Galaxy, pana in jurul orei 14.30, in prima zi a promotiilor de Black Friday.
Compania ofera reduceri in perioada 23-25 noiembrie.

“Volumul de vanzari inregistrat astazi, in prima zi a ofertelor de Black Friday, de doua milioane de euro, se datoreaza atat disponibilitatii stocului, cat si programului prelungit al magazinelor – astazi majoritatea magazinelor noastre au deschis la ora 8. Si ziua inca nu s-a incheiat, ne asteptam la o crestere a ritmului de vanzare dupa-amaiza”, a declarat Razvan Popescu, director de vanzari Altex.

Altex estima initial vanzari de 5 mil. euro. Acum cred ca vor depasi valoarea

Cele mai cautate oferte sunt cele la LED-uri, camere foto produse IT, si console.

Printre promotiile oferite de retailer in magazinele Altex si Mediagalaxy, se numara laptopurile Apple cu reducere de 500 lei, camera foto Nikon cu reducere de 700 lei, New iPad WiFi cu 10% reducere, Smart TV Samsung cu 500 de lei reducere, Televizor LED LG cu 250 lei reducere.

Magazinele care au inregistrat cele mai mari vanzari sunt cele din Bucuresti, Galati, Constanta, Iasi, Alba Iulia si Timisoara.

“Ne asteptam la vanzari care sa depaseasca 5 milioane de euro in zilele in care organizam promotia de Black Friday. Dupa evolutia traficului in magazine si a vanzarilor in primele ore ale diminetii, putem estima ca vom depasi acest obiectiv, si asta pentru ca s-a creat un foarte mare orizont de asteptare fata de Black Friday”, a mai spus Popescu.

Site blocat din cauza numarului mare de vizitatori

Site-ul Altex a fost indisponibil in prima parte a zilei din cauza numarului mare de vizitatori online, dar la ora publicarii acestei stiri, atat site-urile www.altex.ro, cat si www.mediagalaxy.ro functioneaza.

Altex Romania este cel mai mare jucator pe piata locala de retail IT&C, cu o retea nationala de 93 de magazine si aproximativ 1500 de angajati.

Black Friday (Vinerea Neagra) este un conceput preluat din SUA care marcheaza debutul cumparaturilor de Craciun pe piata americana.

Evenimentul are loc in prima vineri dupa Ziua Recunostintei si este una dintre zilele cu cele mai mari reduceri de preturi si vanzari in randul magazinelor din America. Pentru ca toata lumea sa poate profita de cele mai bune oferte, majoritatea companiilor ofera zi libera angajatilor sai.

Reducerile de Black Friday au devenit foarte populare si in Romania incepand de anul trecut, cand mai multe site-uri au ramas fara produse pe stoc si au fost blocate ca urmare a numarului mare de vizitatori.

Denumirea Black Friday provine din Philadelphia, unde era folosita pentru a descrie traficul extrem de dificil creat dupa Ziua Recunostintei. In prezent, termenul are conotatii economice intrucat in aceasta perioada retailerii se asteapta sa intre “pe negru”, adica sa aiba profit, in comparatie cu “pe rosu”, adica pierderi.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri