Xerox Romania, filiala unuia dintre cei mai mari producatori de copiatoare, imprimante si multifunctionale la nivel mondial, a deschis un centru de servicii de externalizare a operatiunilor de IT si a proceselor de business la Iasi, compania urmand sa angajeze 500 de oameni pana la finalul lui 2013.

Centrul de Servicii Partajate din Iasi (Xerox Shared Services Center - XSSC) va oferi servicii administrative si de back-office unor clienti europeni ai Xerox, asigurand, in acelasi timp, suport intern pentru companie.

Pana la finalul acestui an vor fi recrutate in jur de 100 de persoane, iar pana la sfarsitul lui 2013 centrul va ajunge la aproximativ 500 de angajati. Acestia vor fi recrutati pentru pozitii precum manager suport software, IT project manager, IT developer, analist financiar, specialist beneficii extra-salariale, asistent resurse umane si marketing, contabil fonduri de pensii.

Ce trebuie sa stie cei care lucreaza in centrul Xerox din Iasi

Cei care vor sa lucreze in cadrul centrului trebuie sa cunoasca o limba straina (in special limba engleza), sa aiba experienta in utilizarea calculatorului si a aplicatiilor Microsoft Office, si sa aiba si alte cunostinte in functie de domeniul de activitate: resurse umane, IT, finante etc.

”Piata europeana beneficiaza de multa vreme de produsele si serviciile Xerox de management al documentelor, insa din acest moment putem oferi clientilor nostri din Europa servicii extinse de externalizare a operatiunilor de IT si a proceselor de business. Deschiderea acestui centru de servicii partajate in Iasi reflecta strategia noastra de extindere a gamei de servicii pentru a raspunde mai bine nevoilor tot mai diversificate ale clientilor nostri europeni”, spune Tom Blodgett, director operational al Xerox's European Services.

Xerox mai detine un centru de procesare a documentelor si facturilor la Bucuresti

Sediul centrului este in Ideo Business Center, cladire dezvoltata de Bogdan Pitigoi, presedintele grupului Tester si partener in afacerile auto al lui Ion Tiriac.

Xerox activeaza pe piata din Romaniade peste 40 de ani, oferind echipamente precum imprimante, copiatoare, multifunctionale, echipamente de productie, precum si consumabile si servicii conexe. De-a lungul timpului, compania si-a extins serviciile, in ultimii ani oferind si procesare automata de date, scanare, digitizare si arhivare electronica.

De exemplu, in 2008 compania a deschis in zona Pipera din Bucuresti un centrul regional de imagistica prin care ofera servicii de procesare a documentelor si facturilor.

Xerox Romania a avut anul trecut o cifra de afaceri de circa 25,8 milioane de euro, insa cifra nu reprezinta intreg businessul Xerox din Romania. Grupul american isi desfasoara activitatea comerciala in Romania prin intermediul mai multor entitati, de aceea rezultatele afisate de Ministerul de Finante pentru compania Xerox Romania Echipamente si Servicii nu reflecta intrutotul nivelul de activitate a Xerox pe piata locala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
CleverGO intra pe piata din Cluj si Iasi