Operatorul de telefonie mobila Vodafone Group PLC a anuntat, luni, ca va reduce tarifele pentru roaming in Europa cu pana la 40% incepand cu anul viitor, ca urmare a presiunilor exercitate de Comisia Europeana asupra operatorilor de telefonie mobila europeni, informeaza Rompres.
Vodafone, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume, potrivit cifrei de afaceri, a anuntat ca pretul mediu al apelurilor de tip roaming efectuate de clientii sai in Europa va scadea de la peste 61 de pence (89 eurocenti) per minut in prezent la 37,7 pence (55 eurocenti) per minut pana in luna aprilie 2007.

"Comisia Europeana si Parlamentul European si-au exprimat foarte clar dorinta de a reforma tarifele pentru roaming. Anuntul nostru de astazi demonstreaza ca piata telefoniei mobile, in frunte cu Vodafone, vine in intampinarea asteptarilor clientilor sai", a declarat directorul executiv de la Vodafone, Arun Sarin.

Recent, un alt operator de telefonie mobila din Marea Britanie, firma T-Mobile UK, filiala a grupului german Deutsche Telekom AG, a anuntat si el o reducere cu 45 de procente a tarifelor pentru convorbirile de tip roaming in Europa pana la 55 pence (81 eurocenti) per minut, insa in acest caz noul tarif va intra in vigoare incepand cu luna viitoare.

Noile tarife intervin la sase saptamani dupa ce Comisia Europeana a anuntat ca intentioneaza sa oblige operatorii de telefonie mobila sa anuleze tarifele suplimentare pe care le percep in cazul unor convorbiri telefonice efectuate dintr-o alta tara membra a UE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri