Magazinele online care au avut promotii pe 23 noiembrie 2012 – Black Friday – au inregistrat vanzari de peste patru ori mai mari (325%) fata de ziua anterioara, conform datelor furnizorului de servicii de comert electronic PayU.

Numarul mai mare de magazine participante la Black Friday a dus la o dublare (104%) a tranzactiilor online cu cardul fata de editia de anul trecut a evenimentul de cumparaturi.

Cele mai mari cresteri au fost inregistrate de segmentul IT&C, romanii cheltuind vineri cu 307% mai mult pentru produse din aceasta categorie fata de alte zile ale saptamanii trecute. Din acelasi segment provine si tranzactia cu cea mai mare valoare, aceasta fiind de 6.900 de euro.

De asemenea, cresteri semnificative au fost si pe segmentul site-urilor de reduceri (61%), jucarii, carti, bijuterii (20%) in timp ce cresteri moderate au fost observate in categoria fashion (8%).

Valoarea medie a unei comenzi cu plata online a crescut cel mai mult in IT&C

In ceea ce priveste valoarea medie a unei comenzi cu plata online, cresteri semnificative s-au manifestat in industria IT&C, de la 118 euro la 138 de euro, in timp ce pentru alte categorii de produse, cosul mediu nu a inregistrat evolutii semnificative.

PayU este detinut de Naspers, un grup multinational, cu operatiuni in domeniile media, internet si comert electronic in 131 de tari. PayU desfasoara operatiuni de integrare plati online pentru peste 18.000 de companii in Europa, Asia si Africa, oferind plati online catre 300 de milioane de utilizatori de internet. Anul trecut, PayU a procesat in Romania doua milioane de plati online cu cardul in valoare de aproximativ 138,8 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Visa lanseaza optiunea de plata in rate cu cardul de credit