Un tribunal britanic a dat luni castig de cauza producatorului american de computere Apple Computer Inc., care va putea utiliza astfel logo-ul Apple pentru magazinul sau de muzica online iTunes, respingand practic actiunea juridica inaintata de Apple Corps Ltd., casa de discuri care reprezinta interesele componentilor formatiei The Beatles, informeaza Rompres
Judecatorul Edward Mann, de la inalta Curte de Justitie din Londra, a apreciat ca asocierea logo-ului Apple Computer cu iTunes nu reprezinta o incalcare a acordului convenit in anul 1991 de Apple Computer cu Apple Corps, acord conform caruia grupul informatic a acceptat sa nu intre in domeniul muzical sub logo-ul Apple. Mai mult, Apple Corps va trebuie sa plateasca in intregime cheltuielile de judecata, evaluate la trei milioane lire sterline (4,5 milioane euro). Apple Corps si-a anuntat intentia de a face apel impotriva acestei decizii.

Disputa dintre Apple Corps si Apple Computer dateaza din anii 1980. Ambele societati au in comun faptul ca utilizeaza drept logo imaginea unui mar, diferita fiind doar culoarea. Apple Corps a fost infiintata in 1968 de veteranii Beatles Paul McCartney si Ringo Starr, la care s-au asociat ulterior si mostenitorii lui John Lennon si George Harrison. Societatea care reprezenta drepturile formatiei Beatles a cerut in justitie atat retragerea logo-ului iTunes cat si acordarea de despagubiri pentru incalcarea acordului convenit cu Apple Computer in 1991.

Apple Computer a fost infiintata in 1976 de Steve Jobs si Steve Wozniak, pentru ca in anul 1984 sa inregistreze un succes exploziv prin computerul Macintosh. in anul 1991 cand Apple Computer semnat acordul cu Apple Corps, firma condusa de Steve Jobs nu producea decat computere, programe software de transmisii de date si echipamente de telecomunicatii. insa, ulterior, in anul 2001, firma americana a devenit un jucator important pe piata muzicii prin lansarea playerului digital iPod, urmat in 2003 de lansarea magazinului de muzica online iTunes. Pana in prezent, Apple Computer a vandut aproximativ 15 milioane de dispozitive iPods si peste un miliard de melodii prin magazinul iTunes.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri